Še trije krogi so do konca slovenske prve lige, stanje je obče znano, in če bo steklo po pričakovanjih, se čaka predvsem zadnji krog, ko bo Maribor gostoval pri Muri. A vemo, kako je s pričakovanji pri nas. Kot sicer. Kdo bi rekel, da ekipa, kot je Manchester City, lahko izgubi po vodstvu v 90. minuti? V takem primeru bi se celo na Aluminij dalo staviti kak evro. Začelo se bo v Domžalah, kjer bodo sproščene Radomlje gostile mesto višje uvrščeno Celje, ki bo ob morebitnem porazu zaostalo za gostitelji. Pričakovati je tekmo z večjim številom golov, na več kot 2,5 gola skupno je na voljo kvota 1,70, ne bi pa presenetil razigran remi z goli na obeh straneh.

V drugi tekmi Maribor gostuje pri Bravu, od katerega kljub temu, da jih čaka finale pokala, lahko sodeč po nezadovoljstvu njihovega trenerja s predstavo proti Olimpiji pričakujemo osveženo marljiv pristop in trdno pokrivanje nasprotnika. Kar bržkone obeta manj kot 2,5 gola skupno.

V prvi nedeljski tekmi Mura, ki ima še vse možnosti za tretje mesto, pričakuje razbremenjene in Prekmurcem pregovorno neugodne Domžale. Bližnja tradicija namiguje na remi, vendar pa se zdi Mura poletnejša. Gole je pričakovati na obeh straneh, za to je na voljo solidna kvota 1,83, v kombinaciji slednjega z zmago domačinov pa je na voljo kvota 3,70.

In še Aluminij – Olimpija, tekma, v kateri se zadnjeuvrščeni Aluminij teoretično še lahko približa predzadnjemu mestu in možnosti obstanka, Olimpija pa nikakor ne sme izgubiti, če želi ohraniti prednost pred Muro. Marca je bil Aluminij v Ljubljani resda poražen s 6:0, vendar pa Kidričevo Ljubljančanom ne leži. Sploh če je blatno, kar pa bo, zato se kaže zadovoljiti s stavniško kvoto 1,60 na preprosto zmago Ljubljančanov.