Živa Falkner je bila v Kopru, kjer Slovenija gosti enega številnih letošnjih teniških turnirjev serije ITF, na pragu uspeha proti Nataliji Vihljancevi, nekdanji 54. igralki sveta, ki je trenutno na 229. mestu. Slovenka je dvoboj odlično začela, prepričljivo dobila prvi niz, v tretjem pa pri vodstvu s 5:4 servirala za zmago, a dvoboj po dveh urah in 58 minutah izgubila v podaljšani igri s 6:3, 1:6, 6:7 (3). V popoldanskem terminu se je predstavila še Lara Smejkal, ki je morala z 1:6, 3:6 priznati premoč Belgijki Ysaline Bonaventure.

Medtem ko sta Kaja Juvan in Tamara Zidanšek nazadnje igrali na turnirju serije masters v Madridu, ta teden na mednarodni sceni nastopata tudi Polona Hercog in Dalila Jakupović. Obe sta si za nastop izbrali turnir serije ATP 100 v Nemčiji, kjer je Polona Hercog včeraj v 1. krogu prepričljivo s 6:1, 6:3 premagala Ukrajinko Katerino Baindl. Dalila Jakupović je morala z 2:6, 2:6 priznati premoč Latvijki Danieli Vismane.

Tridesetletna Simona Halep se v zadnjih tednih kaže v lepi luči, dodatno injekcijo ji je dalo tudi sodelovanje s Patrickom Mouratogloujem, dolgoletnim trenerjem Serene Williams. Nekdanja prva igralka sveta je v Madridu dosegla tri prepričljive zmage, včeraj pa je njen zmagoviti niz prekinila Ons Jabeur. Tunizijka je bila boljša s 6:3, 6:2 ter se veselila druge uvrstitve v polfinale turnirja serije masters.

Novak Đoković je po uvodni zmagi v Madridu proti Gaëlu Monfilsu dejal, da je odigral najboljši dvoboj v sezoni. »Razmere v Madridu se zaradi vremena precej spreminjajo, kar pa je navsezadnje vseeno. Pomembna je igra in ta je bila tokrat dobra,« je preprost recept pojasnil Novak Đoković, ki se bo danes v teniški klasiki pomeril z nekdanjim velikim tekmecem Andyjem Murrayjem. Britanec je bil v Madridu v uvodnem krogu s 6:3, 6:4 boljši od Dominica Thiema, ki se kaže v bledi luči nekdanjega šampiona. Murray je bil v drugem krogu boljši od Kanadčana Denisa Šapovalova in napovedal dober boj proti prvemu igralcu sveta.

Izpostavimo še, da se je ta teden v Madridu teniško upokojil 35-letni Kevin Anderson. Zmagovalec sedmih turnirjev serije masters in dvakratni finalist turnirjev največje četverice je bil na svetovni lestvici najvišje uvrščen na petem mestu. Južnoafričan se je ob tem spomnil svojih začetkov v Johannesburgu ter sklenil, da je ponosen na vsak teniški in življenjski korak, ki ga je naredil doslej.