Tudi dobra predstava Dončića ni bila dovolj za zmago na prvi tekmi omenjenih dveh ekip, saj je imel slovenski zvezdnik tokrat premalo pomoči pri soigralcih. Dallas je pravzaprav celotno tekmo zaostajal nekje med 10 in 15 točkami, le na koncu se je približal Phoenixu in povzročil nekaj živčnosti pri domačih navijačih.

Pri gostiteljih je kar šest igralcev doseglo vsaj 10 točk, vodila pa sta jih Deandre Ayton s 25 in Devin Booker s 23 točkami. "Zaupali smo drug drugemu in igrali složno kot ekipa," je po tekmi dejal Ayton za ameriško televizijo.

Ekipa potrebuje štiri zmage za uvrstitev v finale konference. Naslednja tekma bo spet v Phoenixu, nato pa se bo dvoboj nadaljeval z dvema obračunoma v Dallasu. Kdor bo zmagovalec te serije, se bo pomeril ali z Memphis Grizzlies ali Golden State Warriors. Za zdaj bojevniki vodijo z 1:0.

Na vzhodu je konferenčni polfinale bolje začel Miami, ki je s 106:92 v domači dvorani premagal košarkarje Philadelphia 76ers, pri čemer se je najbolj izkazal Tyler Herro, ki je s klopi dosegel 25 točk. Sixers, ki so sicer igrali brez poškodovanega prvega zvezdnika Joela Embiida, so večino tekme zaostajali.

Poleg Herra je bil v vrstah nekdanjega dolgoletnega kluba Gorana Dragića v dobri formi tudi Bam Adebayo, ki je k zmagi prispeval 24 točk in 12 skokov. Pri gostih je največ točk dosegel Tobias Harris, ki jih je zbral 27. James Harden ni imel posebno dobrega večera, še posebej glede na pričakovanja ob odsotnosti Embiida, saj je za Philadelphio dosegel 16 točk, devet skokov in pet podaj.