Memphis je do odločilne zmage v seriji prišel po preobratu v zadnji četrtini tekme, potem ko je domača ekipa prišla že do vodstva z dvomestnim številom točk. Memphisu je tako uspel že tretji podoben preobrat v seriji.

Velika zmaga

Po vodstvu s 84:74 za Minnesoto so gostje zadnjo četrtino dobili s kar 40:22. Prvo ime Memphisa je bil Desmond Bane, ki je dosegel 23 točk, vključno z metom za tri točke za dokončno vodstvo gostov. Za grizlije je Jaren Jackson Jr. dodal 12 točk v zadnji četrtini, skupaj na tekmi 18, Ja Morant pa je dosegel 17 točk, 11 podaj in osem skokov.

»To je res velika zmaga za nas. Opravili smo posel. Ni bilo lepo, ampak borili smo se in se vrnili v tekmo ter si zagotovili četrto zmago. V naslednjem krogu bomo morali biti boljši,« je po tekmi povedal Morant.

Tudi Bane je po tekmi dejal, da si ekipa proti Golden Statu ne bo mogla privoščiti zaostankov v zadnji četrtini, kot je to počela proti Minnesoti. »Nočem več biti v takšni luknji. Če nam uspe zmagati, potem ni nič narobe, ampak moramo bolje začenjati tekme.«

Na strani poražencev je bil Anthony Edwards prvi strelec s 30 točkami, Karl-Anthony Towns jih je prispeval 18 in dodal 10 skokov.

Dallas v ponedeljek s prvo tekmo

S tem so znani vsi udeleženci drugega kroga končnice. Poleg para Memphis - Golden State se bosta na zahodu pomerila še Dallas slovenskega asa Luke Dončića in prvi nosilec Phoenix, na vzhodu pa bosta para drugega kroga Boston - Milwaukee in Miami - Philadelphia.

Dallas bo prvo tekmo igral v noči s ponedeljka na torek. Že pred tem se bosta v noči na ponedeljek srečala Boston in Milwaukee ter Memphis in Golden State.

Huda poškodba zvezdnika

Philadelphia, ki bo tako kot Dallas igrala v noči na torek, je v pretekli noči prejela velik udarec za svoje možnosti v nadaljevanju končnice, potem ko so zdravniki ugotovili, da je poškodba prvega zvezdnika ekipe Joela Embiida resnejša od prvih predvidevanj. Eden od glavnih kandidatov za naslov najkoristnejšega igralca rednega dela ima zaradi udarca v obraz s komolcem pretres možganov, ugotovljen pa je bil tudi zlom kosti okoli desnega očesa.

Moštvo se še ni odzvalo na novico, a športni portal The Athletic poroča, da bo Embiid zagotovo izpustil prvo tekmo serije z Miamijem, odsoten pa bi lahko bil precej dlje. Leta 2018 je zaradi podobne poškodbe okoli levega očesa potreboval operacijo, okrevanje pa je trajalo tri tedne.