Druga tekma polfinala nogometne lige prvakov med Liverpoolom in Villarrealom (2:0) ni bila tako spektakularna, kot je bil dvoboj Manchester Cityja in Reala Madrid (4:3). Liverpool je upravičil vlogo favorita in potrdil sloves ene najboljših ekip na svetu, potem ko je v drugem polčasu v razmaku 133 sekund z avtogolom Estupinana in mojstrskim zadetkom Maneja prebil bunker Villarreala.

Liverpool je z izjemno vztrajnostjo lomil tekmeca, ki se je odločil le za branjenje. Potem ko so gostitelji zapravili nekaj izjemnih priložnosti v prvem polčasu, so v drugem prvič zadeli iz nič, ko je predložek Hendersona branilec gostov Estupinan spremenil v avtogol. »Ko tekmec postavi takšno obrambo in je zelo organiziran, potrebuješ tudi nekaj sreče. Večji del tekme smo igrali zelo dobro in tekmecu povzročali veliko problemov. Najbolj pomembno je bilo zaupanje vase, da bomo zlomili njihovo obrambo,« je po tekmi povedal kapetan Liverpoola Jordan Henderson.

O popolni premoči Liverpoola vse razkrije statistika: posest žoge (v odstotkih) 71:29, streli: 20:1, število podaj: 749:264. »Odigrali smo zelo dobro tekmo in onemogočili Villarreal, da bi bil nevaren za naš gol. Čeprav nismo dosegli gola, sem užival že v prvem polčasu. V drugem polčasu smo izboljšali zaključek akcij. Želja je bila, da dosežemo še tretji gol, vendar poudarek je bil na tem, da nadzorujemo potek tekme in se zadovoljimo z zmago z dvema goloma prednosti. Vso tekmo smo bili zelo zbrani in polni energije. Z 2:0 smo v dobrem položaju, a se zavedamo, da se se še nismo napredovali,« je tekmo analiziral trener Liverpoola Juergen Klopp.

Villarreal, ki je navdušil, ko je izločil favorizirana Juventus in Bayern, je bil zvest svojemu obrambnemu pristopu in tudi po zaostanku 0:2 ni pokazal ničesar, da bi spremenil izid. »Zaslužena zmaga Liverpoola. Čeprav nismo bili nevarni v napadu, sem bil zadovoljen z igro v prvem polčasu. Želeli smo prevzeti nadzor nad tekmo, a nam tekmec tega ni dovolil. Upirali smo se po najboljših močeh. Za nas bi se lahko končalo še slabše. Na povratni tekmi bomo igrali popolnoma drugače. Prepričan sem, da bo prihodnji teden Liverpool trpel na našem stadionu,« je tekmo analiziral trener gostov Unai Emery.