Ukrajinske sile proti ruski vojski sicer že več kot tri tedne uporabljajo britanske rakete Starstreak, je po navedbah britanskega BBC oznanil Wallace. »Oklepniki Stormer bodo ukrajinskim silam omogočili še boljše zmogljivosti pri protiletalski obrambi, tako podnevi kot ponoči,« je dodal.

Povedal je še, da dosedanji britanski vojaški prispevek Ukrajini obsega 5000 protitankovskih raket, pet sistemov zračne obrambe z več kot 100 raketami in 4,5 tone plastičnega eksploziva. Zaradi strahu pred zaostrovanjem konflikta so sicer članice Nata, vključno z Veliko Britanijo, nekoliko omejene pri tem, kakšno vojaško opremo pošiljajo v Ukrajino. Wallace je danes predstavil tudi oceno britanskega ministrstva za obrambo glede izgub ruskih oboroženih sil v Ukrajini. Ocenjujejo, da je bilo ubitih okoli 15.000 pripadnikov ruske vojske, uničenih ali zajetih naj bi bilo okoli 2000 oklepnih vozil, navaja BBC.

Ta nabor oklepnih vozil naj bi vključeval vsaj 530 tankov, 530 oklepnih transporterjev in 560 pehotnih bojnih vozil. Wallace je dejal še, da je po ocenah britanskega ministrstva Rusija izgubila tudi več kot 60 helikopterjev in bojnih letal. Več kot četrtina od več kot 120 bataljonskih taktičnih skupin, ki jih je Rusija poslala v Ukrajino, je po Wallaceovih besedah postala bojno neučinkovita. Dejal je tudi, da je Rusiji doslej »spodletelo pri skoraj vseh zastavljenih vojaških ciljih« v Ukrajini.