Los Angeles ostaja na šestem mestu zahoda in lahko le še teoretično zamudi nadaljevanje prvenstva. Z zmago je povečal razliko pred Nashvillom, ta je ponoči z 2:6 izgubil na gostovanju pri Tampa Bay Lightning, na tri točke, kolikor zaostaja tudi osmi Dallas.

Vegas Knights, ki bodo danes gostili San Jose, nato pa jih čaka obračun z že omenjenim Dallasam, na devetem mestu zaostajajo že sedem točk in kaj težko bodo prehiteli ekipo iz Kalifornije.

Sicer pa je na tekmi v Los Angelesu davi odločitev padla šele v zadnjem delu. Gostje so vodili vse do 32. minute, ko sta Uzbekistanec Artur Kalijev in Kopitar lepo zrežirala akcijo, ki jo je zaključil Matt Roy.

V zadnjem delu je najprej na 3:2 povišal Šved Alexander Edler. Končna odločitev je padla 25 sekund pred koncem, ko sta Kopitar in Šved Adrian Kempe ob igralcu več na ledu pripravila lepo akcijo, strelec pa je bil Alex Iafallo.

Do konca rednega dela Los Angeles čaka gostovanje pri zadnjeuvrščeni ekipi pacifiške divizije v Seattlu in nato še v Vancouvru.