Čeprav v Ljubljani in Sloveniji vlada evforija zaradi odličnih iger košarkarjev Cedevite Olimpije, je spoznanje, da bo imela slovenska košarka v prihodnji sezoni lige ABA zgolj enega predstavnika, kruto. Po sezoni 2015/16 je Krka znova izpadla iz elitnega jadranskega tekmovanja. Takrat se je vanj ekspresno vrnila, podobno pa morajo Novomeščani razmišljati tudi to pot, še posebej ob dejstvu, da konkurenca v 2. ligi ABA ni posebno kakovostna.

Krka je pod vodstvom trenerja Daliborja Damjanovića sezono začela odlično, s tremi zmagami in porazi pa je dala slutiti, da bi lahko bila presenečenje in se borila za sredino lestvice. A nato se je za dolenjsko moštvo začela kalvarija s poškodbami, ki ji ni in ni bilo konca. Vrstili so se porazi, Novomeščanom pa je do konca rednega dela uspelo vknjižiti le še eno samo zmago. »Letos smo imeli zares veliko težav z izostankom igralcev. 19 let že igram košarko na tej ravni, ampak toliko nesrečnih situacij, kot se nam jih je zgodilo v tej sezoni, še nisem doživel. Žal mi je vseh fantov, ki so se poškodovali ali so nas zaradi poškodb zapustili, a sreča res ni bila na naši strani. Kljub temu smo se borili, dajali svoj maksimum in branili zeleno-bele barve kluba in Novega mesta. To bomo počeli do konca sezone,« je pred časom povedal izkušeni 35-letni Rok Stipčević. Več ambicij bo morala pokazati tudi uprava kluba ali pa jasno in glasno povedati, da igranje v ligi ABA ni prioriteta. Z vsako sezono manjšim proračunom bo namreč Krka obsojena na životarjenje.

Po združitvi s Cedevito se je životarjenja rešila Olimpija, ki po evropskem pokalu vstopa tudi v končnico lige ABA. Ljubljančani so na zadnji tekmi rednega dela gostovali pri FMP in tudi to tekmo dobili, sicer tesno, čeprav je trener Jurica Golemac spočil nosilce in konkretno minutažo namenil tudi mladima Danu Duščaku in Luki Ščuki. Med Ljubljančani in polfinalom je zdaj ovira z imenom Igokea. Predstavnika BiH so Jaka Blažič in soigralci v letošnji sezoni dvakrat že premagali, nadejajo pa se, da bodo na prvi tekmi v soboto znova napolnili dvorano Tivoli. Še posebej, če bi med tednom v evropskem pokalu padel Bursaspor.

Liga ABA, prestavljene tekme 16. kroga: FMP – Olimpija 75:77 (23:24, 34:45, 58:60), Krka – Mega 62:79 (10:23, 25:39, 45:59), Cibona – Zadar 80:73, C. Zvezda – Igokea 91:78, Split – Budućnost 61:72. Para dodatnih tekem za uvrstitev v polfinale (na dve zmagi po sistemu 1-1-1), sobota ob 19. uri: Olimpija – Igokea, ob 21. uri: Budućnost – FMP.