To je bila tudi edina sprememba med prvo peterico na novi lestvici Ucija. Mohorič (Bahrain-Victorious) je s petim mestom na Pariz - Roubaixu ter novim seštevkom 2855 točk prehitel dvakratnega svetovnega prvaka Francoza Juliana Alaphilippa (Quick-Step Alpha Vinyl), ki ima tik za njim 2769 točk.

Za tretjim Belgijcem Woutom Van Aertom (Jumbo-Visma) 27-letnik iz Podblice pri Kranju zaostaja še 346 točk. Pred svojim moštvenim kolegom pri Jumbo-Vismi je na drugem mestu ostal Primož Roglič s 3820. Po poročanju za kolesarstvo specializiranih belgijskih medijev bo 32-letni Kisovčan zaradi poškodbe kolena izpustil prihajajoči dirki na Valonski puščici (sreda) in Liege - Bastogne - Liege (nedelja).

Pogačar bo  branil zmago na Liegeu

Pogačar, ki ima na vrhu lestvice še naprej skoraj 2000 točk naskoka (5733), bo nastopil na obeh omenjenih dirkah. Na Valonski puščici lani zaradi primera okužbe z novim koronavirusom v ekipi ni smel nastopiti, tako kot ne celotna zasedba UAE Team Emirates. S tem ne brani točk, bo pa branil zmago na Liegeu. Pogačarju se bo na četrtem spomeniku sezone v nedeljo v Ardenih pridružil tudi Mohorič.

Od preostalih Slovencev je najvišje Jan Polanc (UAE Team Emirates) na 131. mestu, sledi mu Jan Tratnik (Bahrain-Victorious) na 139. Med 500 najboljšimi kolesarji sta še Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) na 353. in Matevž Govekar (Tirol KTM) na 423. mestu.

Slovenci zadržali vodstvo med državami

Slovenija je po novem uspešnem tednu na lestvici zadržala vodstvo med državami. Na vrhu ima 13.834 točk, sledita ji Belgija (13.496) in Francija (12.154).

Med ženskami je na vrhu ostala Nizozemka Annemiek van Vleuten (Movistar), najboljša Slovenka je še naprej Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) na 52. mestu.