O tem je danes poročal španski časnik Mundo Deportivo, ki se sklicuje na podatke navijaškega združenja Barcelone, ki za ponedeljek pripravlja protest eno uro pred začetkom ligaškega obračuna katalonskega velikana proti Cadizu (21.00).

Združenje je velikansko število nemških navijačev označilo kot »sramotno in ponižujoče«, že tako pa je Barcelona na Camp Nouu izgubila obračun proti Eintrachtu iz Frankfurta z 2:3, v skupnem seštevku pa s 3:4.

Krivca vidijo predvsem v predsedniku kluba Joanu Laporti, ki naj bi to dovolil zaradi finančnih razlogov. Del razloga za slabšo predstavo svojih varovancev je posredno v tem videl tudi glavni trener Xavi Hernandez. »Igralcem ni bilo udobno, kar pa ne pomeni, da smo bili slabi. Vseeno je to na nas vplivalo negativno,« je dejal po tekmi.

Laporta je po tekmi sporočil, da bodo v prihodnje prodajali zgolj še personalizirane vstopnice za evropske tekme.

Po informacijah nemških in španskih medijev je bilo v četrtek na tekmi tudi več kot 30.000 nemških navijačev, čeprav je Barcelona zatrdila, da bodo gostujoči navijači prejeli 5000 vstopnic. Preostale karte so po informacijah španskih medijev nemškim pristašem prodali lastniki sezonskih vstopnic.