S 34 točkami in 12 skoki je bil pri zmagovalcih najbolj razpoložen Kyrie Irving, Kevin Durant je 25 točkam dodal 11 skokov. Na nasprotni strani je 34 točk dosegel Darius Garland. Tekmec Brooklyna v prvem krogu končnice bo Boston.

Tekma je bila še najbolj tesna v končnici. Gostitelji so že v prvi četrtini povedli s 40:20, nato pa trdno držali prednost več kot deset točk. Še v tretjem delu so povedli z 72:52. Napeto je postalo pet minut pred koncem, ko se je prednost domačih stopila na 99:93, a Brooklynu je v odločilnih trenutkih vedno znova uspelo zadevati za prvo zmago v tako imenovanem turniju play in.

Cleveland se bo v dodatnih kvalifikacijah za nastop v končnici pomeril z zmagovalcem dvoboja Charlotte Hornets - Atlanta Hawks.

V drugi tekmi play ina je Minnesota premagala Los Angeles Clippers s 109:104 in prav tako potrdila sodelovanje v play offu, kjer se bodo pomerili z Memphisom. Za domače je 30 točk dosegel Anthony Edwards, eno manj D'Angelo Russel. Na nasprotni strani je bil s 34 točkami najboljši Paul George.

Los Angeles zdaj čaka odločilna tekma z zmagovalcem dvoboja med San Antoniom in New Orleansom.

Končnica se bo začela v soboto.