Dončić na današnji tekmi pravzaprav sploh ne bi smel nastopiti zaradi tehničnih napak, vendar mu je vodstvo lige pred dnevi 16. tehnično napako proti Portlandu izbrisalo. Sicer bi moral 23-letni Slovenec tekmo izpustiti.

Tako pa se je dvakratni udeleženec tekme zvezd All-Star proti koncu tretje četrtine; dosegel je 26 točk, osem skokov in devet podaj, poškodoval. Prvi strelec Dallasa tudi na tej tekmi se je prijel za mečno mišico, takoj poklical zdravniško ekipo in zapustil tekmo ter se predčasno odpravil v slačilnico.

Trener Jason Kidd je po tekmi dejal, da sledijo podrobnejši zdravniški pregledi, vendar je Dončić vprašljiv za prvo tekmo Dallasa v končnici. Četrti nosilci bodo konec tedna začeli playoff proti Utahu.

Medtem ko Goran Dragić za Brooklyn Nets po koronski okužbi še ni zaigral; mrežice so s 134:126 premagale Indiana Pacers in se z zmago utrdile na sedmem mestu vzhodne konference, pa se je v dresu Denver Nuggets po dolgem času spet predstavil Vlatko Čančar.

Denver je sicer pred domačimi navijači v zelo okrnjeni zasedbi - trener Michael Malone je odpočil celotno začetno peterko, vključno s prvim zvezdnikom Nikolo Jokićem - po podaljšani igri klonil proti Los Angeles Lakers s 141:146. Čančar je odigral 24 minut, v tem času pa dosegel dve točki, tri skoke in štiri podaje.

Jezerniki so že pred tem izpadli iz končnice, Denver pa je na šestem mestu zahodne konference in se bo v prvem krogu pomeril z Golden State Warriors.