»Ta MERKURjeva trgovina vključuje vse MERKURjeve oddelke - tako tiste za dom kot za mojstre. Ponudba v centru je namenjena pravnim in fizičnim osebam. S tem v MERKURju nadaljujemo z oskrbo kupcev z domskim, tehničnim, gradbenim, kmetijskim in vrtnim blagom, predvsem pa želimo svojo ponudbo približati kupcem na področju Bele krajine,« so ob današnjem svečanem rezanju otvoritvenega traku sporočili iz MERKURja in dodali, da so se za donacijo vrtcu ob tej priložnosti odločili v skladu z družbeno odgovornimi aktivnostmi podjetja, s katerimi podpirajo tudi različne deležnike v lokalnih skupnostih.

Župan Črnomlja Andrej Kavšek je izrazil zadovoljstvo ob otvoritvi trgovine, za katero meni, da je z nadgradnjo in bogato ponudbo za občane pridobitev, saj lahko v njej ravno v času, ko se pričenjajo intenzivnejša dela na vrtu, poljih in obnovitve ter vzdrževanje doma ter njegove okolice, poskrbijo za vse potrebne nakupe kar v domačem kraju. »Veseli me, da smo v okolje dobili trgovino, ki našim občanom ponuja vse, kar potrebujejo za zunanja dela, dom in družino ter v njej najdejo marsikaj, kar bi drugače morali iskati zunaj Črnomlja, v večjih mestih. To, da imamo takšno pestro trgovsko ponudbo v Beli krajini, je resnično velik prispevek h kvalitetnejšemu bivanjskemu okolju občine in tudi širše. Hvala podjetju tudi za radodarno darilo našemu vrtcu, najmlajši bodo neizmerno veseli novega igrala,« je povedal župan.

Ravnateljica vrtca Otona Župančiča Stanka Kure, ki je z vrtčevskimi otroci z glasbeno-plesno točko popestrila otvoritveno dogajanje, je ob prevzemu donacije dejala: »Veseli in hvaležni smo, da smo to donacijo prejeli ravno v času nabavljanja novega zunanjega igrala za naše malčke, zato je za nas še posebej dobrodošla. Primarna dejavnost v predšolskem obdobju je igra in z novim igralom se bodo otroci urili v plezanju, preizkušali svoje moči, sposobnosti, spretnosti in najpomembnejše je to, da pri različnih igrah tkejo prijateljske vezi. Približujejo se topli dnevi, ko otroci veliko časa preživijo zunaj in prepričana sem, da bodo otroci zelo uživali v novi pridobitvi na vrtčevskem igrišču.«

Marjan Klasnič, vodja MERKUR TC Črnomelj je ob otvoritvi izpostavil: »Kupcem s celotne Bele krajine prenovljeni TC MERKUR v Črnomlju ponuja povsem nova oddelka, in sicer z avdio in video izdelki na 50 m2 in svetili na kar 100m2. Močno smo okrepili tudi ponudbo na sezonskem oddelku z žari, bazeni in opremo za kampiranje, ki se razteza na kar 275 m2. Bogatejši in posodobljen je tudi oddelek bele tehnike in gospodinjskih aparatov, v skupni izmeri 270m2. Večja ponudba artiklov je tudi na oddelku les in orodje, kjer so kupcem na voljo priznane blagovne znamke. Ostajajo tudi oddelki fitofarmacije, mešalnica barv in prodaja plina.

Za kupce v Črnomlju skrbi 26-članska strokovna prodajna ekipa. Kupcem je na voljo tudi storitev Klikni in prevzemi (izberi na merkur.si, prevzemi v trgovini v Črnomlju).