Štiriinpetdesetletni Nemec je bil obtožen prikritja več milijonov evrov vrednega premoženja, vključno z dvema pokaloma za zmago v Wimbledonu, s čimer se je želel izogniti plačilu davka, piše dpa. Londonsko sodišče Southwark Crown ga je spoznalo za krivega po zakonu o insolventnosti v štirih točkah, in sicer odstranitve premoženja, dveh obtožb nerazkritega premoženja ter prikrivanja dolga, oprostilo pa ga je v ostalih 20 točkah obtožnice. Beckerja, ki od leta 2012 živi v Veliki Britaniji, so izpustili po plačilu varščine, kazen pa bo znana 29. aprila

Nemec je 21. junija 2017 razglasil stečaj zaradi neplačanega posojila v višini 3,6 milijona evrov za posestvo na Majorki. Becker je po informacijah dpa trdil, da je sodeloval s skrbniki, ki so bili zadolženi za zavarovanje njegovega premoženja, celo ponudil svoj poročni prstan in ravnal po nasvetu strokovnjakov.

Nekdanji nemški teniški zvezdnik je osvojil šest naslovov na turnirjih za grand slam, od tega tri na sveti travi v Wimbledonu. V karieri je skupno slavil na 49 turnirjih, bil dvakrat z Nemčijo najboljši v Davisovem pokalu ter 12 tednov zasedal prvo mesto lestvice ATP. Ima tudi zlato olimpijsko kolajno v dvojicah iz Barcelone pred 30 leti. Med letoma 2013 in 2016 je treniral srbskega zvezdnika Novaka Đokovića.