Poleg Dončića se je proti Detroitu izkazal tudi Jalen Brunson, ki je k zmagi - to je bila za Dallas 50. zmaga v sezoni, s katero so se približali tretjemu mestu v zahodni konferenci - dodal 24 točk in šest skokov. Prvi strelec domače ekipe je bil Cade Cunningham s 25 točkami, sedmimi skoki in devetimi podajami.

V newyorškem dvoboju med Knicks in Brooklyn Nets je blestel Kevin Durant, ki je v slovitem Madison Square Gardenu s trojnim dvojčkom (32 točk, 10 skokov, 11 podaj) popeljal Nets, ki so zaostajali že za 21 točk, do zmage s 110:98. Dragić svoji ekipi, ki se bori za čim boljši položaj v dodatnih kvalifikacijah za končnico, tudi tokrat še ni mogel pomagati, saj ima covid-19 in je še na bolniški. Za zdaj je izpustil tri tekme. Trener Steve Nash je povedal, da se Dragić počuti bolje, a je še vedno v Atlanti, kjer je zbolel.

Brooklyn z Atlanto v boju za 8. mesto na vzhodu 

Po zmagi ima Brooklyn izkupiček zmag in porazov 42-38, enako koz ga ima Atlanta Hawks, vendar so bile mrežice boljše v medsebojnem obračunu in bi končale na osmem mestu pred Atlanto, lanskim finalistom vzhodne konference, če bi se redni del končal danes.

Atlanta Hawks so tokrat s 118:103 premagali Washington Wizards po novi izjemni predstavi Traeja Younga, ki ima na zadnjih desetih tekmah povprečje 29,7 točke in 11,1 podaje. Tokrat je k zmagi prispeval 30 točk in 11 podaj. Boston Celtics so v gosteh pri Chicago Bulls zmagali s 117:94 in z zmago ostajajo za petami vodilni ekipi vzhodne konference, Miami Heat. To je bila še osma zmaga za Boston na zadnjih desetih tekmah. Jaylen Brown je dosegel 25 točk.

Na vzhodu je že znanih vseh šest ekip, ki so si neposredno priigrale končnico. Zdaj se ekipe med seboj merijo le še za mesta nosilcev. Boston je drugi za Miamijem in ima do konca rednega dela še dve tekmi, za najboljši položaj pa se bori še z Milwaukee Bucks in Philadelphia 76ers. Miami namreč do konca rednega dela za številko 1 potrebuje le še eno zmago.