Po treh torkovih tekmah zadnjega, 18. kroga v skupini B evropskega pokala je bilo jasno vse. Z zmagami Valencie, Virtusa iz Bologne in Budućnosti sta Cedeviti Olimpiji ostali le še tretje ali peto mesto. Tretje v primeru uspeha proti Promitheasu in peto, če bi proti grškemu moštvu klonili. A slednje v glavah Ljubljančanov ni bila možnost, saj so zdesetkanega in pomlajenega nasprotnika vzeli povsem resno in praktično že v prvi četrtini odločili zmagovalca ter tako skupaj z ligo ABA dosegli že 15. zaporedni uspeh. S tretjim mestom so si zmaji v osmini finala, ki bo 19. in 20. aprila, zagotovili prednost domačega parketa, nasprotnik pa bo turški Türk Telekom iz Ankare.

Cedevita Olimpija, ki je danes izvedela, da ji je disciplinski sodnik lige ABA zaradi vrečke keksov ter kovancev, ki so pristali na parketu med dvobojem s Partizanom v Tivoliju, naložil finančno kazen 15.100 evrov, je v obračun vstopila brez poškodovanega kapetana Jake Blažiča, a se ji to tokrat ni poznalo. Tekma je bila izenačena le v uvodnih petih minutah, nato pa so gostje stopili na plin in že do konca četrtine naredili razliko 14 točk. To se je tudi pričakovalo, saj Promitheas ob zadnjem mestu v skupini B ni imel pravega motiva za zmago. Pomočnik glavnega trenerja Iliosa Zourosa Nikolaos Arvanitis, ki je to pot vodil tekmo, je v začetno peterko uvrstil 18-letna Athanasiosa Bazinasa in Angelosa Lagiosa. Pri Olimpiji je voz potegnil Yogi Ferrell, ki je v uvodnih desetih minutah dosegel 10 točk, sledil mu je Jacob Pullen, ki je ob tem skrbel še za asistence soigralcem. Zaradi visoke razlike je lahko trener Olimpije Jurica Golemac že v drugi četrtini ponudil priložnost mladima Danu Duščaku in Luki Ščuki, Ljubljančani pa so ves čas navduševali z angažiranostjo v obrambi.

Tudi po prihodu iz slačilnic so igralci trenerja Golemca nadaljevali dobro igro in prednost hitro dvignili na 26 točk. Visoko vodstvo je zmaje nekoliko uspavalo, tako da je nasprotnik po zaslugi conske obrambe in dobrega prevzemanja znižal zaostanek, a v nobenem trenutku ni zagrozil, da bi se spustil pod minus deset. Priložnost za igro sta tako v zaključku dobila še Mirko Mulalić, ki je bil v ekipi zaradi odsotnosti Blažiča, in Blaž Habot. »Za nas zelo pomembna zmaga, saj smo si resnično želeli prednosti domačega parketa v osmini finala. Če sem povsem pošten, se je bilo kljub temu težko motivirati. Vedeli smo, da ima Promitheas težave s poškodbami in da bodo dali priložnost mladim. Pohvalil bi igralce za pravi pristop. Zaradi visoke prednosti smo lahko nosilcem namenili nekaj počitka,« je bil zadovoljen trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac, kot tudi z 19 točkami prvi strelec zmajev Jacob Pullen. »Vseh 40 minut smo delali tisto, kar smo se dogovorili – skakali, igrali obrambo in veliko tekli. Zdaj moramo ostati osredotočeni do začetka končnice. Tekme osmine finala se že veselim, saj sem prepričan, da bodo navijači dodobra napolnili Stožice in nam dali zalet.«