Kako lahko inovativna startup podjetja pridobijo zagonsko subvencijo P2 v višini 54.000 evrov, 75.000 evrov konvertibilnega posojila ali do 600.000 evrov soinvesticije ter kako potekajo predselekcijski postopki startup Slovenija, bodo že tradicionalno predstavili na Forumu 100% startup, ki bo tudi letos v Tehnološkem parku Ljubljana. Dogodek so v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom in slovensko startup skupnostjo zasnovali tako, da bodo zainteresirani na njem podrobno spoznali vse ključne aktualne programe za podporo, financiranje, mentoriranje in mednarodno mreženjestartup podjetij, vključno z letošnjo konferenco Podim.

Serija »roadshow« dogodkov v živo 

6. in 7. aprila bodo v Novi Gorici, Velenju, Mariboru in Novem mestu. potekali štirje »roadshow« dogodki, ki bodo odlična priložnost za poglobljeno presojo, ali je podjetje primerno za razpis, vključitev v lokalno podporno okolje za startup podjetja, mreženje in  povezovanje. Udeležence bodo posebej opozorili na vse novosti v razpisu P2, za katerega se je treba prijaviti do 10. maja, prav tako pa bo to priložnost, da na predstavnike Slovenskega podjetniškega sklada naslovijo vsa morebitna odprta vprašanja. V Novem mestu bo srečanje potekalo 6. aprila ob 9. uri v Inkubatorju Podbreznik, v Novi Gorici bo v Primorskem tehnološkem parku 6. aprila ob 14. uri, gostitelj velenjskega dogodka, ki bo 7. aprila ob 12. uri, bo SAŠA inkubator, isti dan ob 16. uri pa bo srečanje še v Tovarni podjemov v Mariboru.

Predselekcija startup Slovenija 2022

Startupom, ki se bodo letos potegovali za 54.000 evrov nepovratnih sredstev za razvoj produkta ali storitve, svetujejo vključitev v predselekcijo, ki prinaša do 30 točk, s katerimi je lažje uspeti na razpisu. Predselekcija je sestavljena je iz pisne prijave in predstavitve v živo pred strokovno komisijo, ki jo sestavljajo investitorji, serijski podjetniki in področni strokovnjaki. Rok za prijavo v predselekcijo je 13. april. V postopku predselekcije je zelo pomemben demo dan, na katerem prijavljena podjetja predstavijo svojo idejo komisiji. Letos bo potekal 6. in 7. maja. Tri najbolje ocenjena podjetja v postopku predselekcije bodo samodejno nominirana za nagrado slovenski startup leta, s katero  ključni deležniki slovenskega startup ekosistema izpostavljajo in nagrajujejo podjetja ter njihove ekipe, ki s svojo vztrajnostjo, globalno prepoznanimi dosežki ter drzno razvojno vizijo predstavljajo zgled v domačem in tujem startup okolju. Prejemnik nagrade postane tudi ambasador slovenske startup skupnosti. Pet izbranih finalistov se bo pred komisijo predstavilo 2. junija ter na zaključni prireditvi 21. junija izvedelo, kdo je aktualni nosilec laskavega naslova.