O tem, zakaj je segment A za Toyota še naprej pomemben.

Segment A predstavlja vstopno točko za našo znamko in je strateško izjemno pomemben segment, ki nam dopušča, da našim strankam ponudimo dostopne rešitve, praktične rešitve, posebej za tiste, ki živijo v mestih.

O tem, kaj želijo povedati s tem, da je aygo evropski avto?

Aygo X se je »rodil«, bil oblikovan in narejen v Evropi in tudi proizvajali ga bomo v Evropi, v naši tovarni na Češkem, izključno za Evropejce. Je prvi tak Toyotin avtomobil, narejen z mislijo na prebivalce urbanih evropskih središč.

O ciljni skupini kupcev.

Tipični kupec bo nekdo, ki živi v urbanem središču, nekdo, ki mu oblika, dizajn avtomobila pomeni veliko. Skratka tipičen prebivalec evropskega mesta.

O postavitvi avtomobila segmenta A na platformo vozila segmenta B.

Ta poteza nam je omogočila marsikatero lastnost avtomobila približati predstavniku segmenta B, posebej kar se tiče voznih lastnosti, užitkov v vožnji, ne da bi pri tem izgubili tipične in najbolj pomembne karakteristike segmenta A, kot sta okretnost in agilnost na majhnem prostoru, kar lahko zagotovi le manjši štirikolesnik.

O spremembah, ki jih aygo X prinaša v segment.

Med mestne malčke smo pripeljali nekaj povsem novega, na nek način smo prekršili pravila. S tem avtomobilom oziroma njegovo obliko želimo igrati na čustva kupcev, pri tem pa nismo kompromitirali kompaktnosti, nismo zapostavili praktičnosti in uporabnosti avtomobila.

O tem, ali je aygo X športni terenec...

Zagotovo! Gre za majhnega križanca, športnega terenca, s čimer smo se še bolj približali željam kupcev. Prepričani smo, da bo tak avto postal nova referenca v tem segmentu, vozniki si tudi v mestu, ali celo predvsem v mestu, želijo višjega položaja za volanom, da se počutijo varneje in imajo boljši pregled nad dogajanjem okoli avtomobila.

...ali lahko celo neke vrste kabriolet.

Tudi to je res. Kot rečeno, s tem avtomobilom rušimo ustaljene standarde, nikakor ne bi pozabil tudi na dvobarno karoserijo. x mat