Četrtkov izlet je bil za večino od 443 otrok prvo tovrstno doživetje in je del prizadevanj Krke in krkašev, da otrokom popestrijo vsakdan. Na ogled kvalifikacijskih nastopov so popeljali otroke z njihovimi spremljevalci, ki obiskujejo šole s prilagojenim programom z Dolenjske in Bele krajine, Posavja, Pomurja, Obale in osrednje Slovenije, ter otroke iz štirih dolenjskih podružničnih šol.

Že zgodaj zjutraj je bilo v zraku čutiti veliko pričakovanja in navdušenja. Otroci so opremljeni z ragljami in zastavami ter s poslikanimi obrazi navijali že pred odhodom avtobusov. Ker je bilo vzdušje v Planici prvi dan, ko še ni šlo čisto zares, nekoliko bolj sproščeno, je bilo tudi več priložnosti za srečanje s smučarskimi skakalci in tudi za skupno fotografiranje.

V Krki svojega poslanstva živeti zdravo življenje ne uresničujejo zgolj s kakovostnimi, varnimi in učinkovitimi farmacevtskimi izdelki, ampak veliko širše: skrbijo tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v okolju, v katerem delujejo. Del njihovih družbeno odgovornih prizadevanj je tudi sodelovanje s šolami za učence s prilagojenim učnim programom, varstveno-delovnimi centri ter humanitarnimi in drugimi ustanovami v lokalnem okolju.

Skrb za sočloveka je del Krkinega vsakdanjika. Krkašice in krkaši že vrsto let sodelujejo s šolami s prilagojenim učnim programom in z drugimi ustanovami, v pokroviteljskih odborih zvez in društev ali pa so člani različnih humanitarnih organizacij. Zato v Krki omenjenim ustanovam pomagajo tudi s sponzoriranjem in donacijami. Zadnjih nekaj let jih z njimi tesno povezuje tudi dobrodelna akcija Krkin teden humanosti in prostovoljstva, v okviru katere organizirajo številne dejavnosti.