Messi je za argentinsko reprezentanco od leta 2005 dosegel 81 golov v 159 reprezentančnih nastopih ter je najboljši strelec Argentine vseh časov.

Že pred tem sta bila pred polnimi tribunami kultnega stadiona La Bombonera v Buenos Airesu uspešna Messijeva reprezentančna kolega Nicolas Gonzalez in Angel Di Maria.

"La Albiceleste" je niz neporaženosti na mednarodni sceni podaljšal na 30 tekem.

Tekma ni imela pomena, saj so južnoameriške kvalifikacije že skorajda povsem odločene. Argentina se je že dolgo pred tem uvrstila na SP, ki bo letos v Katarju, medtem ko je bila Venezuela prva ekipa v kvalifikacijski skupini desetih južnoameriških reprezentanc, ki je izpadla.

Argentina, ki jo do konca kvalifikacij čakata še dve tekmi, na drugem mestu razpredelnice za vodilno Brazilijo zaostaja le še za štiri točke.

Venezuela pa si je po 13. porazu zagotovila mesto na dnu lestvice.

Že pred koncem kvalifikacij prihodnji teden so oddana vsa štiri neposredna kvalifikacijska mesta, pri čemer sta si Urugvaj in Ekvador rezervirala vstopnici za Katar v četrtek zvečer.

Neodločeno ostaja, kdo bo zasedel peto mesto in se podal v končnico medcelinskih kvalifikacij. Peru v tej bitki vodi s prednostjo ene točke pred Kolumbijo in dvema točkama pred Čilom.