O Škodinih električnih avtomobilih.

Družina avtomobilov enyaq iV je le začetek elektromobilnosti pri Škodi, že kmalu se ji bodo pridružili trije novi električni avtomobili. Naš cilj je, da bi v Evropi do leta 2030 povsem električni avtomobili predstavljali od 50 do 70 odstotkov naše prodaje, odvisno od posameznega tržišča.

O notranjosti enyaqa coupe.

Je zračna, inovativna, trajnostna. Zračna zaradi prostornosti potniške kabine, inovativna zaradi dodatkov, kot je velik centralni zaslon na dotik in projecirni zaslon pred voznikom, trajnostna pa zaradi uporabe naravnih in recikliranih materialov.

O tem, kateri so ti materiali.

Posamezne prevleke za sedeže so denimo sestavljene iz 40 odstotkov nove volne, preostalih 60 odstotkov zmesi pa je iz poliestra iz recikliranih plastenk. Te prevleke nudijo poseben občutek in je na njih prijetno sedeti. Še en primer je denimo usnje, ki ga proizvedejo na trajnosten način, pri katerem za barvanje uporabijo ekstrakt iz listov oljk namesto umetnih kemikalij.

O tem, kako se kupe sklada s Škodino filozofijo.

Popolnoma. Škoda ima bogato zgodovino in tradicijo kupejevskih avtomobilov. Že v 30. letih prejšnjega stoletja smo imeli monte carlo, v 70. 100 R, zdaj pa enyaqa coupe, ki se ob športno-terenskih proporcih sklada s potrebami časa.

O različici RS.

Škoda enyaq coupe RS je resnično pravcati športni avtomobil, ki do hitrosti 100 kilometrov na uro pospeši v 6,5 sekunde. Pomembno vlogo pri tem seveda opravi prav njegova kupejevska oblika, zaradi katere znaša koeficient zračnega upora vsega 0,24. Tudi po obliki pa bo RS nezgrešljivo drugačen od drugih primerkov, nenazadnje zaradi številnih dodatkov v bleščeči črni barvi, ki ga naredijo še atraktivnejšega, 21-palčnih platišč in posebne »mamba« zelene barve. RS bo torej izstopal tako po obliki kot po voznih lastnostih.

O tem, zakaj bo v prvi polovici leta naprodaj prav zgolj različica RS.

Gre resnično za ekskluziven avtomobil, najmočnejši RS v Škodini ponudbi, štirikolesnik, ki najbolje uteleša vse pozitivne lastnosti enyaqa coupe. Kot tak se nam je zdel primeren, da ga ekskluzivno ponudimo prvim kupcem. Že kmalu pa seveda sledijo tudi drugi.