Slokarjeva je bila na prvi progi s številko 13 na startu šesta z zaostankom 75 stotink. Štiriindvajsetletna Ajdovka je nato v finalu uprizorila svojo najboljšo slalomsko vožnjo v karieri ter s kar 1,22 sekunde prednosti prehitela takrat vodilno Hrvatico Zrinko Ljutić.

Na startu je bilo še pet tekmovalk, a nobena ni bila kos tekmovalki iz Ajdovščine. Zmagovalka slalomskega seštevka in olimpijska prvakinja Slovakinja Petra Vlhova je za Slovenko zaostala 81 stotink sekunde za tretje mesto, vodilna po prvi vožnji Nemka Lena Dürr pa je bila na koncu druga, za zmagovalko iz Slovenije je zaostala 48 stotink sekunde ter preprečila dvojne slovenske stopničke.

Druga vožnja se je ponesrečila s 47 zmagami najboljši slalomistki vseh časov Američanki Mikaeli Shiffrin, letošnji zmagovalki skupnega seštevka, ki je imela na prvi progi devet stotink naskoka pred Slokarjevo, v finalu pa je z zaostankom 1,48 sekunde padla na osmo mesto. Drugouvrščena po prvi vožnji Švicarka Michelle Gisin je v finalu zletela s proge in odstopila.

Slokarjeva je imela izjemno drugo vožnjo, le dve stotinki je bila počasnejša v finalu od Kanadčanke Ali Nullmeyer, ki je bila sicer na prvi progi petnajsta in je imela manj načeto snežno podlago.

Štiriindvajsetletna Slokarjeva je vpisala svojo drugo zmago v konkurenci svetovnega pokala. Prvič je zmagala 13. novembra lani, ko je konkurenco premagala na posamični paralelni tekmi v Lech/Zürsu, v sicer neolimpijski disciplini. Zdaj pa je Ajdovka poskrbela za svojo prvo zmago na specialnih slalomih na tekmah najvišje ravni.

Na olimpijskih igrah na Kitajskem februarja je v finalu na zadnjih vratcih zgrešila olimpijsko kolajno, če ne celo zmago. Olimpijski slalom pa končala na petem mestu, peta je bila tudi lani na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo. Tokrat pa v finalu ni naredila napake in je vpisala svojo prvo zmago v olimpijski disciplini alpskega smučanja.

Zmaga Slokarjeve je 87. slovenska zmaga v svetovnem pokalu v alpskem smučanju, 60. ženska, 48. slalomska, od tega 18. ženska slalomska zmaga.

Slokarjeva je sedma Slovenka s slalomsko zmago v svetovnem pokalu, po Urški Hrovat (5), Špeli Pretnar (5), Mateji Svet, Veroniki Šarec, Nataši Bokal, ki so osvojile po eno zmago na slalomih, ter Tini Maze (4), ki je bila pred Slokarjevo tudi zadnja slovenska zmagovalka slalomskih tekem (2014) ter zadnja Slovenka s slalomskimi stopničkami v svetovnem pokalu (2015).

Po prvi vožnji je bila v ospredju Bucikova, ki je prvič tekmo začela v elitni slalomski sedmerici ter s startno številko 2 vpisala tretji čas. V finalu je z zaostankom 1,04 sekunde s četrtim mestom za eno mesto izboljšala svoj najboljši dosežek na specialnih slalomih v svetovnem pokalu.

Bucikova je slalomsko sezono v seštevku discipline končala na šestem mestu, Slokarjeva pa je v slalomski razvrstitvi v Franciji s petnajste pozicije skočila na osmo v posebnem seštevku discipline.

Na ženskem sporedu finala sezone v Meribelu, ki bo prihodnje leto skupaj s Courchevelom prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, je le še nedeljski veleslalom, na katerem bo nastopila Bucikova. Na nedeljskem moškem slalomu Slovenija ne bo imela svojega predstavnika.