Odermatt, olimpijski veleslalomski prvak, je najboljši čas postavil kot prvi na startu na prvi progi. V finalu pa je igraje s prednostjo kar 49 stotink sekunde prepričljivo zmagal še na zadnjem veleslalomu sezone svetovnega pokala kljub zahtevnim spomladanskim razmeram. Drugo mesto s prve proge je ubranil Norvežan Lucas Braathen, tretje mesto je pripadlo Švicarju Loicu Meilardu (+0,63), ki je bil po prvi vožnji četrti. Zmagovalec skupnega in veleslalomskega seštevka v tej zimi je bil na stopničkah na prav vseh devetih veleslalomih v tej zimi, vključno z olimpijskim, le na treh od teh ni zmagal.

Na veleslalomih, na katerih v tej zimi ni slavil Odermatt, je zmagal Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je tokrat odstopil že na prvi progi. Kristoffersen je na koncu osvojil drugo mesto v seštevku discipline. Avstrijec Manuel Feller, ki je danes ostal brez točk na 16. mestu, je končal na tretjem mestu v veleslalomskem seštevku. Odermatt se je s sedmo zmago v tej zimi izenačil z Norvežanom Aleksandrom Aamodt Kildejem, ki je v skupnem seštevku končal na drugem mestu. Štiriindvajsetletnik je osvojil svojo še 11 zmago v svetovnem pokalu, sedem od teh jih je zbral na veleslalomih. Kilde je nastopil na svojem prvem veleslalomu v tej zimi in končal kot 12.

Kranjec si je nastop na finalnem veleslalomu zagotovil kot deseti v veleslalomski razvrstitvi sezone. Na olimpijskih igrah v Yanqingu je 13. februarja s sijajno drugo vožnjo osvojil srebrno odličje. A vrhunske olimpijske forme ni prenesel na zadnje tri veleslalome sezone. V Kranjski Gori je bil dvakrat deseti, v Meribelu, ki bo skupaj s Courchevelom prihodnje leto gostil svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, je bil po prvi vožnji 13. (+1,26). V finalu veleslalomskega finala se na soljeni podlagi ni najbolje znašel. Izgubljal je že od starta ter zapravil zalogo pol sekunde, ki jo je prenesel s prve proge. Že ob prihodu v cilj njegov zaostanek 87 stotink za takrat vodilnim Avstrijcem Patrickom Feursteinom ni zadoščal za prva tri mesta. Bil je šesti. Nato je s končnim zaostankom 2,03 sekunde izgubil še enajst mest. V veleslalomskem seštevku je sezono končal na 11. mestu.

»Odermatt me navdušuje, če pa bi se jaz boril z njemu, bi mi bilo še bolj všeč. Na vsaki tekmi, na različnih terenih in podlagah, samo kapo dol. Današnja tekma je bila spomladanska, a poštena. Nisem imel tiste hitrosti, da bi se kosal z najboljšimi. Sem pa poskusil. Verjetno en skupek stvari, da danes ni šlo najbolje. Imam že malce polno glavo, tudi razmere niso ravno bile meni pisane na kožo. Je pa to en cilj za prihodnost, da sem lahko na več terenih in na različnih podlagah konkurenčen najboljšim,« je sporočil Kranjec.