Shiffrinova, ki jo je bodril njen norveški fant Aleksander Aamodt Kilde, ta je pred tem osvojil smukaški mali globus, je izdatno povečala prednost v dvoboju za veliki kristalni globus s Petro Vlhovo. Slovakinja je kot 16. izpadla celo iz prve petnajsterice ter danes ni osvojila točk, kar pomeni, da ima Shiffrinova pred zadnjimi tremi tekmami sezone (superveleslalom, slalom, veleslalom) 156 točk prednosti.

Na drugem mestu sta dve tekmovalki, ki sta si vse do nastopa Shiffrinove delili najboljši čas 1:27,10, in sicer Christine Scheyer iz Avstrije in Joana Hählen iz Švice. Scheyerjeva je za desetinko zgrešila drugo smukaško zmago v svetovnem pokalu, Hählenova pa svoj prvenec.

Ilka Štuhec osvojila 14. mesto

V eni sekundi se je zvrstilo kar 19 tekmovalk. V plesu stotink je zadnje smukaške točke v sezoni osvojila edina slovenska predstavnica Ilka Štuhec s 14. mestom (+0,75), ki si ga je razdelila z veleslalomsko specialistko iz Italije Marto Bassino.

Boja za smukaški mali kristalni globus je bilo hitro konec. Suterjeva, ki je v Pekingu osvojila naslov smukaške olimpijske prvakinje, bi možnosti za globus ohranila, če bi ob prihodu v cilj prišla na drugo mesto. A je zaostala tako za Ester Ledecko iz Češke in Avstrijko Stephanie Venier. To je seveda pomenilo, da je Goggia ubranila prednost, tudi ob morebitni ničli.

Suterjeva je tekmo končala brez točk kot 19., Goggia je bila 12., kar pomeni, da je globus potrdila s prednostjo 97 točk. Razlika med Italijanko in Švicarko je pred finalno tekmo znašala 75 točk v korist Italijanke. Ledecka je v seštevku smuka končala na tretjem mestu. Najboljša Slovenka je Štuhčeva na 21. mestu.

»Že nekajkrat letos je bilo na 'knap', ampak tako zelo pa nikoli. Takole bi si človek včasih mislil, pa joj tistih nekaj stotink bi še stisnila. Moram pa reči, da sem z vožnjo danes zelo zadovoljna. V zadnjem delu ni bilo super, to je dejstvo. V zadnjem času sem premlevala neke stvari in sem sprejela neke odločitve. Sedaj ponovno smučam in mi je zelo 'fajn',«"je povedala Štuhčeva.