Borut Jovan je kuharski mojster, ki ga tako jedci kot ocenjevalci uvrščajo v sam zvezdniški vrh slovenske kulinarične scene. Veščine kuhanja je pilil v znamenitih Michelinovih restavracijah, nato pa je kot glavni chef poveljeval kuhinji v hotelu Livada Prestige v Moravskih Toplicah in kot solastnik kreiral jedi v celjski Galeriji okusov, dokler se ni pred petimi leti odločil, da zapusti kuhinjo, in se kot priženjeni član družine posvetil vrtnarstvu v eni največjih štajerskih vrtnarij Valner. Danes ljubitelje vsega dobrega razveseljuje s svojo linijo izdelkov Heartmade v obliki dobrot, kot so marmelade, vložena zelenjava, omake iz čilija, namazi, ajvar, sataraš, posipi, kisi, zeliščne soli …, ki so narejene iz najboljših sestavin domačega vrtnarstva in bližnjih lokalnih pridelovalcev.
Borut Jovan: »Programi v gostinskih šolah niso ustvarjeni za to, da bi ustvarjali kuharske zvezde.« F Luka Cjuha
Tako ocenjevalci kot jedci so vas razglašali za najperspektivnejšo zvezdo slovenskega kuhanja, potem pa ste nenadoma opustili kuharski poklic. Kako to?