Egipčan je tako še četrtič dosegel mejo 20 golov v sezoni, kar mu daje plus v pogajanjih o novi pogodbi, ki potekajo prav v teh dneh. Salah je po golu tudi zapustil igrišče, njegov trener Jűrgen Klopp je po tekmi dejal, da se je poškodoval, o resnosti poškodbe pa ni vedel več.

Liverpool je povedel v 19. minuti, ko je Diaz po podaji Joela Matipa višji tudi od španskega vratarja Roberta Sancheza, ki ga je sicer udaril v prsni koš, tako da se Kolumbijec ni mogel veseliti gola, saj je obležal v bolečinah.

Na obeh straneh je bilo nato nekaj priložnosti, Liverpoolčani so prek Salaha zadeli okvir vrat, vodstvo pa povišali, potem ko je strel Nabyja Keite z roko blokiral Yvesa Bissoume, sodnik pa je dosodil najstrožjo kazen.

V boju za obstanek je Brentford z 2:0 ugnal Burnley, do 86. minute je bil izid 0:0, nato pa je dva gola, enega iz najstrožje kazni, dosegel Ivan Toney.

Danes bo še derbi med Manchester Unitedom in Tottenhamom, preostale tekme pa v nedeljo in ponedeljek, ko bo krog zaključil vodilni Manchester City, ki bo gostoval pri Crystal Palaceu v Londonu, kjer bo prednost pred prvim zasledovalcem, Liverpoolom spet poskušal vrniti na šest točk.