Kevin Durant (25 točk in 14 skokov) in Kyrie Irving (24 točk) sta vodila Brooklyn do visoke zmage proti Jamesu Hardnu, ki so ga gostje izjemno dobro zaustavili in je 11 točk dosegel z zelo slabim metom iz igre (3:17), nič bolje pa ni šlo njegovim soigralcem. Philadelphia 76ers je zadela le 30 od 93 metov iz igre, obupnih 32,3 odstotka.

To je bil prvi dvoboj teh dveh ekip po veliki zamenjavi v začetku prejšnjega meseca, ko je Harden prišel v 76ers v zameno za Avstralca Bena Simmonsa, ta tokrat zaradi poškodbe hrbta ni igral, in Setha Currya. Slednji je tokrat vpisal 22 točk. Goran Dragić od istega prestopnega roka naprej tudi ni več član Toronta.

»Vemo, da je Philadelphia zelo hitra ekipa. Mislim, da smo nocoj naredili veliko delo, saj smo jih tekaško ugnali in obenem upočasnili njihov napad. Zelo težko so se zato vračali v ritem tekme,« je ocenil Durant, ki je dodal eno blokado petnajstim njegove ekipe, kar je rekord sezone. Največ, pet, jih je imel James Johnson, ki je bil s 16 točkami četrti strele moštva in najučinkovitejši rezervist.

Stephen Curry presegel mejo 20.000 točk v karieri

Brooklyn je po slavju v Philadelphii, ki je tretja ekipa vzhodnega dela lige, sedaj na osmem mestu na tem delu. V zahodni konferenci je šesta ekipa Denver Nuggets, ki je v drugi tekmi večera NBA doma izgubila z Golden State Warriors s 102:113 in ima sedaj poraz več od petih na lestvici, Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića.

Harden je kljub slabemu večeru s trojko v prvi četrtini prišel na tretje mesto večne lestvice po številu metov za tri točke, sedaj jih ima 2561. Na čelu je Stephen Curry. Starejši brat Setha Curryja je postal 49. igralec lige, ki je prišel do meje 20.000 točk v karieri, ko je bil s 34 točkami najboljši strelec tekme v Denverju. Srb Nikola Jokić je na drugi strani vodil Nuggets s 23 točkami, 12 skoki in devetimi podajami ter je za las zgrešil svoj devetnajsti trojni dvojček v sezoni.

Curry je kar 18 točk zadel v tretji četrtini, ko je vodil nalet Warriors, ki so tako zadnji del začeli s prednostjo 88:84. Ko je bil izid izenačen na 102:102, pa je znova zadel Curry za vodstvo na začetku predzadnje minute, preden je Jordan Poole (21 točk) z dvema zaporednima trojkama zapečatil usodo domačih. Ti v zadnjih štirih minutah in 40 sekundah niso zadeli niti enkrat.