Na pomladanskem Tednu restavracij bo sodelovalo 106 slovenskih restavracij in gostiln, ki so se s srčki uvrstile v strogi izbor. Med njimi je šest novih, so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da se bo sprejemanje rezervacij začelo v ponedeljek, 14. marca, ko bodo vse informacije o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih in izboru menijev dostopne tudi na spletni strani Tedna restavracij.

Sodelujoče restavracije in gostilne bodo v času dogodka goste po vsej Sloveniji razvajale s posebnimi meniji z najmanj tremi hodi po enotni ceni. Cena menijev bo 21 evrov, z dodatkom za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah v višini šest evrov v restavracijah s tremi in več srčki ter dvema evroma v restavracijah z dvema srčkoma.

Zgodba njihovih jedi

Poudarek pomladanskega Tedna restavracij bo Moja zgodba. »Restavracije, ki sodelujejo v Tednu restavracij, druži kakovost. A to ne pomeni, da so vse enake. Morajo se razlikovati, saj jih prav različnost dela prepoznavne in posebne. To je 'moja zgodba'! Zato želimo, da nam jo predstavijo, toda ne z besedami, temveč z jedmi,« pojasnjuje selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger.

Tako kot prejšnja leta je tudi v letošnjem letu pokrovitelj Tedna restavracij Slovenska turistična organizacija (STO), ki akcijo promovira tudi v tujini. »Posebej me veseli, da spomladanski Teden restavracij prihaja v času, ko lahko v okusih slovenske gastronomije ponovno uživamo brez omejitev, še vedno pa z vso skrbjo za zagotavljanje varnih in zelenih doživetij. Varna doživetja v slovenskem gostinstvu in turizmu zagotavljamo s standardi in znakom Green&Safe, trajnost pa udejanjamo s številnimi projekti, med drugim znakom Slovenia Green Cuisine in vzpodbudah za izločitev plastike za enkratno uporabo,« so besede v. d. direktorice STO Ilona Stermecki povzeli v podjetju Vivi.