Startupom in scaleupom s področja zdravja v okviru svojih brezplačnih programov omogočajo številne možnosti za razvoj. Slovensko središče za EIT Health je Ljubljanski univerzitetni inkubator, ki o vseh odprtih priložnostih jutri, v sredo, 10. marca, pripravlja informativno spletno delavnico. Več informacij na spletni strani www.lui.si.

InnoStars Awards

Imate podjetniško miselnost, izdelan prototip ali MVP na področju zdravja? Opravite validacijo, pridobite nova znanja in razširite svojo profesionalno mrežo! S financiranjem, usposabljanjem, mentorstvom in povezovalnimi dogodki boste validirali potrebo po vaših inovacijah v zdravstvu, pritegnili vlagatelje in vašo idejo hitreje predstavili na trgu. Vsa sprejeta zagonska podjetja boste prejela 25.000 evrov za razvoj projektov in mentorstvo - vaša končna predstavitev pa vam lahko prinese še dodatnih 25.000 evrov za zagon vaše inovacije. Poleg tega imajo projekti s poudarkom na aktivnem staranju priložnost, da sodelujejo v globalnem tekmovanju Healthy Longevity Global Grand Challenge, ki ga je ustanovila Nacionalna medicinska akademija Združenih držav Amerike (NAM) v sodelovanju z EIT Health in drugimi vodilnimi mednarodnimi institucijami.

Rok za prijavo: 27.3.2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/innostars-awards/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Startups Meet Pharma

Pospeševalni program temelji na izzivih in povezuje startupe z vodilnimi evropskimi farmacevtskimi partnerji. Namenjen je zagonskim podjetjem z inovativnimi rešitvami za zdravstvene izzive (oskrba kroničnih bolnikov ipd.), ki jih je opredelila farmacevtska industrija.

Rok za prijavo: 14.3.2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/start-ups-meet-pharma/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Start-ups Meet Healthcare Providers

Pospeševalni program temelji na izzivih, ki združujejo inovativne startupe in ponudnike zdravstvenih storitev. Zdravstveni izvajalci bodo predstavili ovire učinkovitega in kakovostnega izvajanja oskrbe, startupi pa bodo za rešitev teh razvili tehnologijo in storitve.

Rok za prijavo: 14.3.2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/start-ups-meet-healthcare-providers/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Bridgehead Europe and Global (za evropska scaleup podjetja)

Program združuje evropske zdravstvene podjetnike, ki želijo razširiti svoje poslovanje zunaj domačega trga z vrhunskimi evropskimi inkubatorji in pospeševalniki. Pomagali bodo povezati scaleup s pravo organizacijo iz EIT Health mreže - t.i. katalizatorji. Skupaj bodo načrtovali, kako hitro in odločno dostopati do novih trgov, se spoznati z lokalnimi omrežji partnerjev in strank, dostopati do infrastrukture in razumeti nove regulativne sisteme. Program je razdeljen na Bridgehead Europe (za prehod z enega evropskega trga na drugega) in Bridgehead Global (za vstop na trge izven Evrope).

Rok za prijavo: 14.3.2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/bridgehead/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Catapult

Edinstveno tekmovanje in usposabljanje izbira najboljše poslovne koncepte na področju biotehnologije, medicinske tehnologije in digitalnega zdravja, ki jih predstavi vodilnim strokovnjakom in vlagateljem po vsej Evropi. Zahtevno, a nagrajujoče tekmovanje izpostavlja startupe, ki uporabnikom in strankam ponujajo najboljšo vrednost. Med programom startupi prejmejo intenzivno usposabljanje, gradite kredibilnost in svojo vseevropsko prepoznavnost. Finalisti se predstavijo na srečanju EIT Health Summit, kjer se pomerijo za svoj delež nagradnega investicijskega sklada v vrednosti 210.000 evrov, zmagovalec nagrad občinstva pa je prikazan na newyorškem stolpu Nasdaq.

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/catapult/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Wildcard

Program je namenjen inovatorjem, ki želite spremeniti prihodnost. Wild Card nudi vrhunsko usposabljanje in mentoriranje ter priložnost za ustanovitev podjetja z investicijo do 1,5 milijona evrov.

Rok za prijavo: 14.3.2022

Več informacij: https://wildcard.eithealth.eu/

Prijava: https://eithealth.eu-1.smartsimple.eu/s_Login.jsp

Patient Innovation Bootcamp

Bootcamp ponuja edinstveno kombinacijo mentorstva ter usposabljanja v živo in na spletu. Podpira razvoj in lansiranje inovativnih rešitev, ki so jih ustvarili ljudje, ki neposredno trpijo zaradi različnih zdravstvenih stanj. Pacienti in njihovi skrbniki so namreč tisti, ki imajo vpogled do resničnih potreb in inovacij. Cilj jim je pomagati, da svoje ideje premaknejo od rešitev do prototipov in do tržno pripravljenih inovacij. Program je sestavljen iz dveh tednov mentorstva in usposabljanja v Lizboni – medicinsko-tehnološka validacija in razvoj, ter v Københavnu – implementacija ter spletno usposabljanje za oblikovanje poslovnega modela.

Rok za prijavo: 14.3.2022

Več informacij: https://eithealth.eu/patient-innovation-bootcamp/

Prijava: https://eithealth.optimytool.com/en/

Women Entrepreneurship Bootcamp

Program povezuje zgodnja zagonska podjetja v zdravstvu, ki jih vodijo ali sovodijo ženske, z neprimerljivo mrežo mentorjev in z namenom hitre rasti vašega startupa. Pomagali vam bodo izkoristiti raznolikost vaše vodstvene ekipe in najti referenčne točke, ki jih potrebujete za uspešno oblikovanje vaših ambicij in validacijo vaše edinstvene prednosti. Ženski podjetniški Bootcamp je pettedenski program, ki zagotavlja intenzivno usposabljanje, mentorstvo in priložnosti za mreženje v Galwayu (Irska), Coimbri (Portugalska) in Barceloni (Španija).

Rok za prijavo: 14.3.2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/women-entrepreneurship-bootcamp/

Prijave: https://eithealth.optimytool.com/en/

User Validation Labs

Če začenjate na področju zdravstvenih inovacij, vam lahko koristi pridobivanje povratnih informacij in validacij s strani vaših bodočih uporabnikov – pacientov in izvajalcev zdravstvenih storitev. Evropski partnerji EIT Health, kot so laboratoriji, pospeševalniki, bolnišnice in inovacijski centri, podpirajo povezavo med startupi in bodočimi končnimi uporabniki vašega izdelka. Pomagajo vam pri organizaciji in izvajanju validacijskih študij.

Rok za prijavo: 14.3.2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/ulabs/

Prijave: https://eithealth.optimytool.com/en/

Reactor Bootcamp

Iščete način za komercializacijo svoje inovativne zdravstvene rešitve? Pridobite pomoč pri iskanju ujemanja vašega izdelka s trgom in znanja o uporabniški izkušnji, industrijski ustreznosti in strategiji prihoda na trg. Med programom boste deležni intenzivnega usposabljanja z namenom komercializacije izdelka ali storitve. Postanite del mednarodne mreže in pridobite neprecenljive povezave z vseevropsko skupnostjo tehnoloških zdravstvenih inovatorjev.

Rok za prijavo: 14.3.2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/reactor-bootcamp/

Prijave: https://eithealth.optimytool.com/en/

Investor Network

Zbiranje sredstev je za startupe dolgotrajen in zapleten proces, zlasti za tiste, ki želite začeti na več trgih po Evropi. Kvalificirana podjetja, ki iščejo financiranje v zgodnji fazi, se bodo imela priložnost povezati z vseevropskim konzorcijem, ki združuje več kot 80 vlagateljev iz 18 držav.

Rok za prijavo: 14.7.2022

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/investor-network/

Prijave: https://eithealth.optimytool.com/en/

Mentoring & Coaching Network

Ne glede na to, ali začenjate ali se širite, vam bo ta program omogočil dostop do več kot 200 vodilnih svetovnih strokovnjakov v zdravstveni industriji, ki so pripravljeni deliti svoje znanje ter vam pomagati vzpostaviti nove in vznemirljive povezave. Tovrstni mentorji so vam lahko v veliko pomoč pri uspešni rasti vašega podjetja in doseganju novih ciljev.

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/mentoring-and-coaching-network/

Prijave: https://eithealth.optimytool.com/en/

Venture Centre of Excellence Application

EIT Health in Evropski investicijski sklad (EIF) sodelujeta pri upravljanju javno-zasebnega soinvesticijskega programa, ki omogoča financiranje evropskih zagonskih podjetij v zdravstvu, vse z namenom pospešitve prenosa inovacij v vsakdanjo rabo.

Več informacij: https://eithealth.eu/programmes/venture-centre-of-excellence/

Prijave: https://eithealth.optimytool.com/en/

Vse odprte programe si lahko ogledate na: https://eithealth.eu/what-we-do/our-programmes/.