Odločitev o zmagovalcu je padla štiri kroge pred koncem, ko je Bastianini prehitel do tedaj vodilnega Espargaroja, slednji pa je potem izgubil še drugo mesto.

Dirka se je slabo končala za Španca Jorgeja Martina (Ducati Pramac), ki si je v soboto privozil peti najboljši startni položaj v karieri, saj ga je sredi dirke po napaki pri zaviranju s steze zrinil Italijan Francesco Bagnaia, dirkač tovarniškega Ducatija.

Pa tudi za svetovnega prvaka, Francoza Fabia Quartararoja (Yamaha), se prve preizkušnja sezone, v kateri brani naslov, ni začela najbolje. Brez pravih možnost za napad na vrh je končal na devetem mestu.

V šibkejših razredih moto2 in moto3 sta prvi zmagi nove sezone v Katarju dosegla Italijana Celestino Vietti in Andrea Migno.

Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni s preizkušnjo na novem prizorišču v Indoneziji.

Celestino Vietti zmagovalec prve dirke moto2 v novi sezoni

Italijan Celestino Vietti je zmagovalec uvodne dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v novi sezoni 2022 v razredu moto2. Na preizkušnji v Katarju je ugnal Španca Aarona Caneta.

Vietti, član ekipe nekdanjega večkratnega svetovnega prvaka Valentina Rossija VR46, je tako dosegel prvo zmago v razredu moto2. Za uspeh je prepričljivo, za več kot šest sekund, ugnal Caneta (Flexbox), tretje mesto je pripadlo Britancu Samu Lowesu (Marc VDS), ki je izkoristil prerivanje in medsebojni dotik dveh tekmecev v boju za stopničke v zadnjem zavoju.

Migno zmagovalec prve dirke v sezoni

Prvi zmagovalec v tem letu je postal Italijan Andrea Migno, ki je slavil v najšibkejšem razredu moto3.

Migno, član ekipe Rivacold Snipers, je danes dosegel drugo zmago karieri, prvo po petletnem premoru. V Katarju je bil drugi Španec Sergio Garcia (GASGAS Aspar), tretji pa Japonec Kaito Toba (Green Power).