Norvežanu, ki doslej še nikoli ni zmagal na domačih tleh, letos pa je zmagal že na sedmih tekmah, se je za razliko od dveh smukov v petek in soboto izšla igra stotink. Predvsem je trepetal ob nastopu Kanadčana Jamesa Crawforda, ki je bil na vmesnih časih nezahtevne proge, ki je bila bolj podobna smuku kot tehničnemu superveleslalomu, hitrejši, toda prednost je zapravil v zadnjem delu. Na koncu je zaostal sedem stotink sekunde, a se vseeno veselil drugega mesta.

Tretje mesto je zasedel Avstrijec Matthias Mayer, zaostal je 12 stotink, na četrtem mestu in petem mestu pa sta tekmo končala smukaška specialista Italijan Dominik Paris in Švicar Beat Feuz.

Odermatt še vedno vodi

Rojak slednjega, Marco Odermatt, še naprej vodilni v svetovnem pokalu, ki bi si veliki kristalni globus že lahko zagotovil na dveh veleslalomih konec naslednjega tedna v Kranjski Gori, je pred norveško tekmo imel tudi možnosti za osvojitev malega kristalnega globusa. A se na progi, ki nima tehnično zahtevnih delov, ni znašel, tudi zaradi večje napake je zasedel šele 28. mesto.

Zaostal je tudi za najboljšim Slovencem Boštjanom Klinetom, ki je s 26. mestom (+1,58) prvič v sezoni prebil med dobitnike superveleslalomskih točk. Brez njih sta ostala Miha Hrobat, z zaostankom dveh sekund in 11 stotink je zasedel 40. mesto, in letos edini Slovenec s superveleslalomskimi točkami Martin Čater, ki je bil 45. (+2:41).