Trener Dallasa Jason Kidd sicer ni pojasnil, zakaj je Dončić na listi poškodovanih, po poročanju ameriških medijev pa zaradi poškodbe prsta ni igral prvič po 7. januarju in skupno šestnajstič v sezoni.

»Želeli smo, da bi Luka igral. Kar nekaj časa smo potrebovali, da smo se privadili na njegovo odsotnost. Mislim, da so fantje kljub temu odlično igrali in našli ritem tudi brez njega,« je na novinarski konferenci po tekmi pojasnil Kidd in dodal, da v ekipi menijo, da se bo Dončić vrnil na parket že za naslednji dvoboj v ponedeljek proti Utahu.

Nadoknadili 19 točk zaostanka

Dallas je že drugič ta teden nadoknadil velik zaostanek. Tokrat je bilo med tekmo že 19 točk prednosti za tekmece, preden je zaključek pripadel domačim. Spencer Dinwiddie je imel najboljši strelski izkupiček v sezoni, 36 točkam je dodal sedem podaj.

Prvič je igral v začetni peterki, odkar je v Dallas 10. februarja prišel iz Washingtona. Jalen Brunson je dodal 23 točk in je podal za odločilno trojko Finney-Smitha, ki je domače povedel v vodstvo s 114:111. Kings so imeli priložnost za izenačenje, a je Harrison Barnes zgrešil poskus za tri točke, nato je Justin Holiday žogo ujel in dosegel zadnji točki na srečanju.