Špela Rogelj (195,3, 122 in 119,5 m) je bila 12., 13. Jerneja Brecl (194,5, 119,5 in 116 m), 23. pa Maja Vtič (164,6, 117 in 102 m). V finale se izmed Slovenk ni uvrstila le Katra Komar (61,1, 105,5 m), ki je končala na 32. mestu.

»Z današnjimi skoki sem veliko bolj zadovoljna kot z včerajšnjimi, tako da sem naredila veliko delo in sem zasluženo prišla na to mesto. Čestitke Silje za njeno najboljšo uvrstitev. Če bom tako delala še naprej tudi na sami postavitvi v zraku, bom lahko vedno bolj zadovoljna,« je po tekmi povedala Križnarjeva.

Dvaindvajsetletna Silje Opseth je vodila že po prvi seriji, tudi po v finalu pa je ostala na čelu in pred domačimi gledalci slavila svojo prvo posamično zmago v pokalu. To ji je uspelo po najdaljši daljavi tekme, ki jo je dosegla v drugi seriji, ko je po pristanku skoraj podrsala, a vendarle z daljavo nadoknadila slabše ocene za slog.

V prvi seriji je bila Križnarjeva prav tako druga, tretja Takanashijeva, četrta pa Bogatajeva. Vrstni red pri vrhu se tako tudi po finalu ni spremenil. Na sedmem mestu je ostala tudi Avstrijka Marita Kramer. Vodilna v svetovnem pokalu ima sedaj 200 točk prednosti pred Križnarjevo ter 310 pred Bogatajevo, ki je tretja.

Na prejšnji posamični tekmi v Lillehammerju, kjer je Opsethova delila osmo mesto, je Križnarjeva tudi osvojila drugo, Bogatajeva pa tretje. V seštevku skandinavske turneje je tako na čelu Križnarjeva pred Bogatajevo.

»Z današnjo tekmo sem kar zadovoljna. Morda ne tako kot z včerajšnjimi skoki, a še vedno se mi zdi, da je bilo kar lepo, predvsem v finalni seriji. Želim si na tak način nadaljevati in če bi mi to uspelo, bi bila zelo vesela,« je povedala Urša Bogataj.

Turneja »raw air« se bo končala v nedeljo, ko bo na Holmenkollnu nad Oslom še druga tekma skakalk, začela se bo ob 19. uri.

Ta je po mnenju glavnega slovenskega trenerja Zorana Zupančiča eden izmed ciljev zaključka sezone. »Nika Križnar danes ponovno na stopničkah, lepo povečuje svojo prednost. Borba za drugo mesto bo jutri med Uršo Bogataj in Saro Takanashi. Danes smo spet videli lep ekipni uspeh, upajmo, da tudi mi slišimo himno na Holmenkollnu,« se nadeja Zupančič.