Nekdanja Huaweijeva znamka Honor je ta teden na sejmu mobilne telefonije v Barceloni predstavila nova telefona magic4 in magic4 pro. Oba imata velika zaslona z diagonalo 17,3 centimetra (6,8 palca), ki sta ukrivljena ob straneh, in vrhunski procesor snapdragon 8 gen1, je pa različica pro opremljena z več dobrotami. Začenši z boljšim OLED-zaslonom, ki podpira prilagodljivo osveževanje slike od 1 do 120 hercev (Hz), odvisno od dogajanja na zaslonu. Boljša je tudi mobulacija svetilnosti, zato naj bi bilo pri nižji svetilnosti manj utripanja zaslona.

Pri mobilniku magic4 pro ima na levi strani čela zaslona dvojno kamero. Ena ima ločljivost 12 milijonov pik (MP), medtem ko je druga TOF 3D globinska in pomaga pri prepoznavi obraza. Na hrbtni strani pri pro modelu najdemo štiri objektive. Glavni širokokotni in ultraširokokotni imata ločljivost 50 MP. Družbo jima dela periskopski teleobjektiv s 3,5-kratno optično povečavo in ločljivostjo 64 MP. Zadnji objektiv četverice je tudi tu TOF 3D. Različica magic4 ponuja dokaj podobno, le da je na prednji strani zgolj enojna kamera sredi čela zaslona, TOF 3D tipalo pa je odpadlo tudi na hrbtni strani. Poleg tega so 64-MP teleobjektiv zamenjali z 8-MP teleobjektivom in 5-kratno optično povečavo.

Ekspresno polnjenje, nova ura in nove slušalke

Oba mobilnika odlikuje tudi res ekspresno polnjenje, še posebej pro različico. Slednja omogoča izjemno 100-vatno žično in tudi brezžično polnjenje. Pri kapaciteti baterije 4600 miliamperskih ur (mAh) naj bi to pomenilo 50-odstotna napolnjenost v vsega 15 minutah polnjenja oziroma zvrhana baterija v pol ure. Nekoliko počasneje, a še naprej zelo ekspresno se polni tudi magic4. Ta podpira 66-vatno žično polnjenje, ima pa baterijo s kapaciteto 4800 mAh.

Oba telefona podpirata tudi 5G-omrežja in vse Googlove storitve, brez omejitev. Obstajata v več različicah, z osnovnim pomnilnikom pri 8 GB oziroma nadgrajenim z 12 GB ter kapacitetami od 128 GB prostora za shranjevanje do 512 GB. Cena magic4 pro naj bi se gibala okoli 1100 evrov, magic4 pa naj bi stal dvesto evrov manj.

Honor je dogodek izkoristil tudi za predstavitev nove pametne ure gs3, ki v elegantnem ohišju skriva tudi obilico športnih storilnosti. Poleg ure pa smo lahko videli tudi brezžične slušalke za v uho earbuds 3 pro. Opremljene so z aktivnim dušenjem zunanjega hrupa, izpostaviti pa gre tudi njihovo zmožnost merjenja temperature v ušesih. Gre za prve slušalke s to funkcijo, ki zna biti koristna. Odvisno od njene natančnosti.