Ekipa iz San Francisca, ki na tekmi ni nikoli vodila, je poskrbela za zanimivo končnico, potem ko so gostje šest minut in pol pred koncem izenačili na 104:104. Takrat pa sta na sceno stopila Spencer Dinwiddie in Dončić ter z 11 koši poskrbela za vodstvo s 115:106 ter mirnejše nadaljevanje.

Dorian Finney-Smith je za Dallas dosegel 18 točk, Dinwiddie 17. V vrstah Golden Statea je bil s 23 točkami najbolj razpoložen Jordan Poole, Stephen Curry, ki v zadnjem delu ni dosegel koša, pa jih je dal 21.

Devet točk Dragića

Brooklyn Nets so v domači dvorani izgubili z vodilno ekipo vzhoda Miamijem s 107:113. Goran Dragić je za ekipo iz Brooklyna dosegel devet točk, tri skoke in kar sedem podaj, z 31 koši je bil najučinkovitejši Kevin Durant. Na nasprotni strani je 30 točk in 11 skokov vpisal Bam Adebayo.

Tudi na tej tekmi je zmagovalca dala šele končnica. Durant je 2:23 minute pred koncem znižal na 107:109. Durantu in Sethu Curryju pa sta se v končnici zatresli roki.

Brooklyn, ki je na vzhodu na osmem mestu, čakata dva prosta večera, nato pa gostovanje v Bostonu. Dallas, ki je na zahodu peti, bo počival en večer, nato pa gosti Sacramento. Že v noči na soboto pa bo na delu Denver Vlatka Čančarja, ki je na lestvici neposredno za Dallasom. Ta bo v Koloradu gostil Houston.