V prvi seriji je v prvi skupini slovenski četverici Jelar s 126 m zagotovil drugo mesto z zaostankom 2,5 točke za Norvežani, v drugi pa je Cene Prevc s 124 m ekipo popeljal na vrh s šestimi točkami naskoka pred Norvežani.

Zajc je nato s 122,5 m kljub slabšim sodniškim ocenam prednost povišal na 15 točk pred Norveško, Avstrija pa je zaostajala 15,4 točke. V zadnji skupini je nato Peter Prevc s 123,5 m dolgim skokom povišal prednost pred preostalimi ekipami, le Stefan Kraft je za Avstrijo skočil sijajno in močno zarezal v zaostanek za slovensko četverico, ta je znašal vsega 0,6 točke.

V drugi seriji je v prvi skupini najprej Žiga Jelar sijajno opravil svoje delo ter s 127,5 m prednost pred Avstrijci povišal na 9,9 točke. Cene Prevc je s 130,5 odgovoril na napad Clemensa Aignerja in ohranil 8,4 točke naskoka pred olimpijskimi prvaki.

»Zelo sem vesel, da sem dobil priložnost v ekipi, pokazal sem lepe skoke. Na koncu so nam uspele stopničke in to je super rezultat,« je po tekmi dejal Jelar. Cene Prevc pa ga je dopolni: »Spet srebrni. Vesel sem, da mi je uspelo dobro poskakati, kot tudi ostalim fantom. Res so se lepo izkazali, uspelo nam je narediti lep rezultat. Kraft je resnično dober, tako da bo jutri prava konkurenca.«

V tretji skupini je Zajc še nekoliko povišal prednost pred Avstrijci, ta pa je znašala 12,7 točke. V prvi seriji je Kraft proti Petru Prevcu nadoknadil še slabi dve točki več, v drugo pa je bil še bolj prepričljiv. Skočil je 128 m in v primerjavi s Prevčevimi 120,5 m Avstriji priboril sedmo letošnjo zmago, od tega tretjo na ekipnih tekmah v svetovnem pokalu.

»Zelo sem vesel, da smo z ekipo znova na stopničkah. Bili smo zelo blizu zmage. Zelo sem vesel, da sem tudi sam uspel popraviti včerajšnje skoke. Vsi smo oddelali vrhunsko,« je bil prepričan Zajc.

Slovenija tako ostaja pri 11 zmagah na ekipnih tekmah v svetovnem pokalu, kaj lahko pa bi prišli do 12. Pred zadnjo serijo so imeli namreč varovanci glavnega trenerja Roberta Hrgote 12,7 točke naskoka pred Avstrijci, a je Stefan Kraft, daleč najboljši posameznik te preizkušnje, v dvoboju s Petrom Prevcem nadoknadil velik zaostanek in olimpijskim prvakom priboril zmago.

Slovenci so nazadnje na ekipni tekmi slavili v Zakopanah 15. januarja, ko so bili zelo prepričljivi ter slavili s 67 točkami naskoka pred Nemci ter 67,6 točke pred Japonci.

»Za nami je lepa tekma. Lepa borba do zadnjega skoka. Na koncu nam je malo zmanjkalo za zmago. Stefan Kraft je trenutno na tej skakalnici zares izjemen. To je dodaten zagon za jutri, rezerve v skokih so še, lahko napredujemo, kar je samo plus. Veselim se že jutrišnje tekme. Sicer pa čestitke vsem štirim fantom, zasluženo drugo mesto in že se lahko veselimo naslednjih tekem,« pa je zaključil Hrgota.

V pokalu narodov Slovenija ostaja četrta s 3694 osvojenimi točkami. Pred njimi so tretji Norvežani (3833), drugi Avstrijci (4154) ter prvi Nemci (4343).

V nedeljo bo v Lahtiju na vrsti še posamična tekma, ki se bo začela ob 16. uri.