Slovenski as ni bil najbolj natančen pri metu iz igre. Skupaj je zadel osem od 24 metov, za tri točke je bil uspešen trikrat od devetih poskusov. V zadnjih treh minutah je zgrešil vseh pet metov iz igre, vključno s tremi meti za tri točke zapovrstjo.

Pred tem je 3:12 minute pred koncem zadel za tri točke za zadnje vodstvo Dallasa pri 107:105. Koš Rudyja Goberta in uspešen met za tri Bogdana Bogdanovića so Utahu v naslednjih akcijah dale prednost, ki jo domače moštvo več ni izpustilo iz rok.

Na drugi strani je Dončić dvakrat neuspešno šel v prodor proti Gobertu, sicer krvniku Slovenije v polfinalu lanskega olimpijskega turnirja, pri tem pa obakrat ostal praznih rok. Ljubljančan je menil, da je bil nad njim storjen prekršek, a so sodniške piščalke ostale neme.

»Imel sem dober dvoboj. Menim, da je bil nad mano dvakrat storjen prekršek. Vendar poznam tega sodnika, noče piskati prekrška. Ne mara me,« je po tekmi za uradno spletno stran Dallasa dejal Dončić.

Slovenski košarkar, ki bo v ponedeljek dopolnil 23 let, je bil prvi strelec Dallasa. Ob njem sta več kot 20 točk dosegla še Dwight Powell (22) in nova pridobitev teksaškega kluba Spencer Dinwiddie (20 točk). Za Utah je Donovan Mitchell prispeval 33 točk, Gobert pa 14 točk in 17 skokov.

»Bili smo v položaji za zmago ... na gostovanju je vedno težko zmagati, ampak imeli smo priložnost. Vse se je odločalo na koncu. V teh trenutkih moramo opraviti svoje v obrambi in zadeti v napadu. Ponosen sem na boj, ki so ga fantje pokazali nocoj,« je ocenil trener Dallasa Jason Kidd.

Dallas je s porazom zdaj pri izkupičku 35:25 v tej sezoni na petem mestu zahodne konference, medtem ko je Utah mesto višje z izkupičkom 37:22.