DeRozan je še osmo tekmo v vrsti zabeležil vsaj 35 točk - tokrat se je ustavil pri 37 točkah. Med temi je zadel tudi odločujoči met za zmago Chicaga, ko je pri zaostanku s 107:108 zadel iz obrata in dodal prosti po osebni napaki. Atlanta je nato zgrešila poskus za izenačenje.

Chicago z 39 zmago ostajajo na vrhu vzhodne konference pred Miamijem, ki ima eno zmago manj ob enakem številu porazov (21). DeRozan pa bo na naslednjih tekmah lovil absolutni rekord legendarnega Michaela Jordana, ki je bil prav tako član bikov, desetih zaporednih tekem s 35 doseženimi točkami ali več.

V zgoščeni konkurenci na vzhodu so na osmem mestu košarkarji iz Bostona, ki so v pretekli noči na poti do zmage s 129:106 proti Brooklynu vodili celo tekmo. V postavi poražene ekipe ni bilo slovenskega asa Gorana Dragića, ki je podpisal z moštvom v začetku tedna. Manjkali so tudi Kevin Durant, Kyrie Irving in Ben Simmons.

Za Boston, ki je zmagal na 12 od zadnjih 14 tekem, je bil najbolj učinkovit Jaysom Tatum s 30 točkami.

Na vrhu zahodne konference in lige ostajajo košarkarji Phoenix Suns, ki so kljub odsotnosti organizatorja igre Chrisa Paula s 124:104 premagali Oklahoma City Thunder za 49 zmago v tej sezoni. Ob le 10 porazih imajo na v rhu lestvice veliko prednost pred zasledovalci.

Blizu novega trojnega dvojčka je bil srbski center Denver Nuggets Nikola Jokić. Ta je pri zmagi Denverja nad Sacramentom s 128:100 prispeval 17 točk, 12 skokov in devet podaj.

Denver je z izkupičkom 34:25 na šestem mestu zahodne konference, tik za petami Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića. Ta bo skupaj s soigralci prvo tekmo po prekinitvi zaradi tekme vseh zvezd odigral v prihodnji noči, ko se bo Dallas pomeril z Utahom.