Kar se slovenske prve nogometne lige tiče, za posipanje s pepelom ni razloga. Tudi Olimpija je po nenadejani zmagi proti Mariboru v Domžalah potrdila, da je daleč od uigranosti in prepoznavnega formata igre.

Konec tedna se tradicionalno začenja v Šiški, kjer Bravo pričakuje Celje. Prvim se je v Murski Soboti po zaostanku dveh golov uspelo vrniti do remija, drugim je pa Koper doma dal misliti, da so prav tako daleč od prepričljivega. Oba gol za kvoto 1.68 in zelo možen remi.

Aluminij, ki je v ponedeljek doma doživel zaušnico od Radomelj, pričakuje Muro. Tekma dveh negotovih ekip, a Mura, čeravno brez Kousa, zato pa okrepljena z najboljšo okrepitvijo zime Mirlindujem Dakujem, je favorit. Po stavniških kvotah sodeč bi ob manjšem številu golov skupno morala zmagati Mura, kar pa seveda vznemirja s povsem nasprotno stavo. Kot možen kompromis se ponuja stava, da bo prvi gol padel šele po pol ure igre, za kvoto 1.70. Težka tekma.

Za Kodermana (neverjetno, da ga je Maribor pustil?!) okrepljeni Tabor v nedeljo pričakuje Olimpijo. Tudi če v Sežani ne bo pihalo, zna biti to z goli škrta tekma. Ob vetru toliko bolj. Za poskusiti s kombinacijo remija in manj od 2.5 golov skupno za kvoto 4.55.

V nedeljo popoldan derbi kroga. Koper – Domžale, ki so disciplinirano nadvladale Olimpijo. A postava Kopra se ve malodane na pamet, kar je vedno dober znak. Zmaga domačih z goli na obeh straneh za kvoto 3.55.

In še ponedeljkov posladek. Radomlje, ki so z okrepitvami iz Hrvaške postale najbolj »žur driblerska« ekipa lige, proti močnemu Mariboru. Tekma, v kateri bi morali videti veliko golov na obeh strah. Zgolj v vednost. Kvota za remi z več od 2.5 gola skupno je 12.75.