Kot so zapisali na spletni strani šole, zaradi poškodovane strehe šole danes pouk poteka na daljavo za vse oddelke, ki imajo pouk na Šuštarjevi ulici v Trbovljah. Prav tako vodstvo šole vse obiskovalce prosi, da se zaradi varnosti ne zadržujejo v okolici stavbe.

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Marjan Dolinšek si je danes ogledal poškodovano streho, ki jo bodo začasno zaščiti s folijo zaradi napovedanih padavin, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

O nastali škodi na šoli je že obveščena zavarovalnica, v pripravi je pregled stanja in ocena škode s popisom potrebnih sanacijskih del. Poleg sredstev zavarovalnine bo za takojšnjo sanacijo strehe morebitna dodatna potrebna interventna sredstva zagotovilo šolsko ministrstvo.

V Srednji tehniški in poklicni šole Trbovlje se izobražuje 285 dijakov v izobraževalnih programih elektrotehnik, strojni tehnik, tehnik računalništva, avtoserviser, instalater strojnih instalacij, oblikovalec kovin - orodjar in pomočnik v tehnoloških poklicih, pouk pa je organiziran na dveh lokacijah.

Veter je v četrtek med drugim delno poškodoval tudi streho planinskega doma na Mrzlici v občini Žalec, kjer so prvi na pomoč priskočili gasilci in na odkrito streho namestili folijo, danes pa bodo krovci dokončali sanacijo strehe, je za STA povedala upravnica doma Bojana Jeglič.