Alpski smučar Žan Kranjec je bil osamljeni Slovenec na olimpijskem slalomu za moške. Vodičan se na zaprti postavitvi prve proge v zgornjem delu ni najbolje znašel, v nadaljevanju pa je naredil napako in odstopil. Z osvojeno srebrno kolajno v veleslalomu so se v slovenski reprezentanci zavedali, da je najboljši slovenski alpski smučar sposoben uvrstitve med najboljšo petnajsterico, s katero bi si izboljšal startni položaj, a se mu nastop ni posrečil.

»Sama vožnja do napake ni bila katastrofa, prav tako ni bila najboljša, na kratki vertikali pa sem 'zajahal' količek, do tja sem prišel s premalo smeri. V slalomu nisem bil med favoriti, verjel pa sem, da lahko solidno smučam in dosežem dober rezultat. Bil sem motiviran, želel sem dobro smučati, dal sem vse od sebe,« je svoj nastop ocenil Žan Kranjec, ki je priznal, da bo v vsakem primeru z nasmeškom zapustil Peking, kjer je z naslovom olimpijskega veleslalomskega podprvaka dosegel svoj največji uspeh doslej.

V nadaljevanju pogovora na prizorišču se je Žan Kranjec dotaknil sobotne ekipne preizkušnje, na kateri bodo v paralelnem veleslalomu poleg njega Slovenijo zastopali še Miha Hrobat, Andreja Slokar, Tina Robnik in rezerva Ana Bucik. »Paralelnega treninga še nisem opravil. To imam v načrtu v petek. Mislim, da imamo dobro ekipo, da je možno marsikaj, le zaupati moramo vase. Teren za paralelne tekme je kar tu zraven. Že na paralelni tekmi v Lech Zürsu sem pokazal solidno smučanje, punce pa so tam blestele. Znanje imamo, zdaj moramo le zaupati vase in to pokazati na tekmi,« je zaključil Kranjec.

Olimpijski prvak je postal Francoz Clement Noël, na zmagovalnem odru pa sta mu delala družbo Avstrijec Johannes Strolz in Norvežan Sebastian Foss Solevaag. Medtem ko je Noël z naskokom premagal tekmece, so bile izjemno majhne razlike med drugim in desetim mestom, saj je Strolza in Rusa Alexandra Horošilova ločilo manj kot pol sekunde. S četrtim mestom je bil osmoljenec tekme Henrik Kristoffersen.