PSG je prevladoval večino tekme proti obupno slabemu Realu iz Madrida, vendar si je minimalno zmago z 1:0 priigral šele v četrti minuti sodnikovega dodatka. Glede na prikazano je Kylian Mbappe zasluženo dosegel zadetek, ki ga je iskal od prve minute tekme. »Sanjamo tako velike večere. Proti zmagi so nas potiskali naši navijači. Zadetek? V kazenskem prostoru je napadalec tisti, ki ima kontrolo. Obrambni igralec je naredil korak nazaj in se začel umikati pred menoj. Odločil sem se, v katero smer želim iti, povlekel žogo in jo udaril pod vratarjem Courtoisom. Dal sem vse, kar sem sposoben. Zdaj bomo morali to skupaj ponoviti na stadionu Santiago Bernabeu,« je pripovedoval pariški junak Kylian Mbappe, ki ga že lep čas iz Pariza selijo prav v Madrid.

Na novinarsko vprašanje, ali bosta tekmi osmine finala vplivali na njegovo prihodnost, je odvrnil: »Ne. Igram za enega najboljših klubov na svetu. Zanj bom do konca sezone dal vse, kar sem sposoben. Nisem se še odločil o svoji prihodnosti. Želim se osredotočiti na nogomet. Veliko stvari je bilo povedanih. Resnica je, da sem osredotočen na pomoč ekipi, v kateri sem srečen.« Španskim novinarjem je po tekmi odgovarjal tudi v španščini, ki se je je začel učiti že, ko je bil še člana Monaca.

Medtem ko je PSG od prve minute zavzel napadalno držo, je Real z dvema obrambnima blokoma bojazljivo čuval izid 0:0. »Nismo igrali dobro, vendar je to šele prvi del dvoboja. Na našem stadionu bomo prikazali drugačno predstavo. Imeli smo veliko slabih podaj. Nismo se mogli otresti pritiska nasprotne ekipe. Tekmec je igral zelo dobro in nam povzročal težave. Tekmo je odločil trenutno najboljši igralec v Evropi,« je malodušno povedal trener Reala Carlo Ancelotti.

Po tekmi se je na Real Madrid usul plaz kritik. »PSG je izničil Kroosa in Modrića, ki je v prvem polčasu izgubil več žog kot v vsej sezoni. Real ni imel načrta B. Brez nosilnih vezistov je njegova igra razpadla na nabijanje žog naprej,« je zapisal španski športni dnevnik Marca, ki je običajno naklonjen kraljevemu klubu. Igralce je dobesedno ponižal z ocenami, pri katerih je minimalna ocena ena zvezdica in najvišja tri. Najvišjo oceno s tremi zvezdicami je prejel le vratar Courtois, ki je med drugim ubranil enajstmetrovko Messiju. Pravo ponižanje so doživeli prvokategorniki Modrić, Carvajal, Casemiro, Kroos in Assensio ter trener Ancellotti, ki so namesto zvezdice prejeli le črtico, kar pomeni, da so svoje delo opravili tako katastrofalno, da Marca za njih nima ocene.

»Porušen je ves moj optimizem. Vsaka ekipa ima lahko slab večer, minute, ko ji ne gre dobro. Niti v enem trenutku nisem imel občutka, da Real lahko iztrži kaj več kot poraz. Zapustil je vtis drugorazredne ekipe. Slabše sploh ne more biti. Real se lahko še vedno izvleče, vendar se bo moral zelo izboljšati,« je bil razočaran nekdanji as Reala Predrag Mijatović. Dodatna težava je, da zaradi rumenih kartonov ne bosta igrala Casemiro in Mendy, pa tudi Benzema se ubada s poškodbo.

Manchester City si je na gostovanju pri Sportingu v Lizboni že v prvem polčasu s štirimi goli iz petih strelov priigral napredovanje med osem najboljših ekip v Evropi. To je bila prva tekma v letošnji ligi prvakov, ki jo je Manchester City končal brez prejetega gola.