Medtem ko zaradi omejitve na 750 gledalcev navijači iščejo vstopnico več (povpraševanja je vsaj za 6000 vstopnic), je med mediji v Ljubljani za veliki slovenski derbi med Olimpijo in Mariborom skromno zanimanje. Na včerajšnjem druženju z mediji so bili v Stožicah le trije novinarji, štiričlanska zeleno-bela zasedba za govorniškim pultom pa je najbolj pogrešala televizijske kamere. Olimpija gre v tretji derbi sezone samozavestna, potem ko je v zaostali tekmi 17. kroga premagala Muro z 1:0. Bila je trdna v obrambi in nevarna v napadu, kjer je bila premalo učinkovita. »Derbi je posebna tekma, vsa pravila se ugasnejo in v tistem trenutku odloča, katera ekipa bo potrpežljivejša, bolj zbrana, dala več od sebe in bo v boljši dnevni formi. Ker je derbi zgodba zase, nobena ekipa ni v prednosti. Veselimo se tekme. Vsi smo maksimalno pripravljeni,« je jasen pravi Ljubljančan z Olimpijo v srcu Mustafa Nukić, ki se je dobro znašel v novi vlogi takoj za napadalcem.

Nekdanji igralec Maribora Ratnik ima zeleno srce

Ljubljanski strokovni štab se je temeljito pripravil na tekmeca. »Zavedamo se, kako velik izziv nas čaka. Maribor maksimalno spoštujemo. Poznamo njegovo individualno in moštveno kakovost. Vodstvo Maribora na lestvici bo za nas še večji izziv in naredili bomo vse, da osvojimo tri točke. Pričakujem, da bosta ekipi z igro skušali dokazati, katera je boljša, da tekma ne bo šla v smer, da bo zmagala ekipa, ki bo manj slaba,« je bil jasen trener Olimpije Dino Skender. Ne skriva zadovoljstva, ko je Olimpija z zmago proti Muri dobila potrditev, da je na pravi poti.

Ko smo ga prosili za podrobnejšo analizo Maribora, je bil Osiječan jasen: »Prvo mesto na lestvici pove vse o zelo dobri kakovosti ekipe. Celotna zasedba je dobro uravnotežena. V konci napada premore veliko individualne kakovosti, na katero se bomo ustrezno pripravili. V ofenzivnem delu imajo igralce, ki lahko v vsakem trenutku tekmecu povzročijo škodo. Potrebna bo maksimalna zbranost, da jih čim dlje oddaljimo od našega gola. Predvsem se moramo ukvarjati sami s seboj. Z načrtom, da bomo čim boljši, smo opravili priprave in oblikovali model igre, s katerim bomo gledali predvsem nase in se ne bomo veliko prilagajali tekmecu.«

Ker 38-letni Slavonec upošteva pravilo, da se ekipe, ki zmaguje, ne menja, v zasedbi Olimpije ne bo sprememb razen ene nujne. Zaradi poškodbe je že po pol ure tekme z Muro za dva do tri tedne ostal brez centralnega branilca Gorana Milovića. Če bi bila poškodba težja, bi pripeljali novega nogometaša, saj prestopni rok traja do 15. februarja. Milovića je proti Muri brezhibno zamenjal 18-letni Marcel Ratnik, skromni in tihi fant iz Tišine v Prekmurju, ki je prav včeraj pogodbo s klubom podaljšal do leta 2025.

Rudonja: Matko ni bil odgovor na Ivanovića v Mariboru

»Želim si nastopa na derbiju, a glavno besedno ima trener. Kot mlad nogometaš sem si vedno želel biti na takšni tekmi na igrišču. Poln sem pričakovanj in motiviran. Upam na dobro tekmo,« je povedal Marcel Ratnik, ki je po prestopu iz Mure igral tudi v Mariboru. »Tam sem bil le leto dni. Moje srce je zeleno, saj so od mojega bivanja v Mariboru minila že štiri leta,« pravi Ratnik, ki na igrišču deluje zelo zrelo in mirno. »To je plod dela na treningu. Soigralci mi dajejo navodila, motivirajo in spodbujajo, da grem bolj sproščeno v tekmo. V veliko pomoč mi je tudi trener,« je pojasnjeval Ratnik, ki postaja vse boljši zeleno-beli bojevnik. Nekdanji »vijolični bojevnik« Aljoša Matko, ki so mu zaradi prestopa v Olimpijo tudi grozili podporniki Maribora, bo na priložnost čakal na klopi.

Športni direktor Mladen Rudonja je na vprašanje, ali je Maribor na boljšem z nekdanjim igralcem zelenih Ivanovićem kot Olimpija z nekdanjim vijoličastim Matkom, diplomatsko odgovoril: »O Mariboru ne bom govoril, za Olimpijo pa je Matko zelo dobrodošel. Njegov prihod ni bil odgovor na Ivanovića v Mariboru, ampak smo potrebovali igralca, ki nam bo dal globino. Že dolgo časa smo razmišljali o njem, a je imel pogodbo, zato smo ga žal pripeljali pozno.« O tem, da je Milan Mandarić postal predsednik Ženskega nogometnega kluba Olimpija, pa je odvrnil: »Vesel sem, da je zapolnil svoj čas. Olimpija mu je pri srcu. Verjamem, da bo s svojimi izkušnjami veliko pomagal ŽNK Olimpija.«

Verjetna postava Olimpije: Banić, Boakye, Ratnik, Crnomarković, Pavlović, Pilj, Sešlar, Kvesić, Nukić, Ziljkić, Prtajin.