Jalen Bruson je k zmagi dodal 21 točk, Dallas, ki na tej tekmi po trojki Reggieja Bullocka v uvodni četrtini pri 21:21 niti enkrat ni več zaostajal, pa je zmagal še tretjič zaporedoma.

Dončić je blestel v uvodni četrtini, saj je ali dosegel ali podal za 29 od skupno 36 Dallasovih točk v tem delu igre.

»Res je bil neverjeten. Zastavil je celoten ton tekme. Dallas je močna ekipa. Ima kandidata za MVP sezone. Zgolj s podajami nas je povsem razbil, ko smo ga skušali zaustaviti ... Enostavno nismo mu mogli slediti, nismo ga znali zaustaviti, ne glede na to, koga smo poslali 'nadenj',« je po tekmi poln hvale na račun Dončića dejal trener Detroita Dwane Casey.

Dvaindvajsetletni Slovenec, ki bo tretjič nastopil na tekmi zvezd All-Star - tokrat so ga izbrali trenerji - je zbral 15 točk in pet podaj v uvodni četrtini, njegov met iz igre je bil na koncu tekme 9-18, od tega je zadel pet trojk. Še na sedmi zaporedni tekmi je zbral vsaj deset podaj. Če bo niz nadaljeval, lahko že na naslednji tekmi izenači rekord kluba.

»Skušamo ga malo premikati po igrišču, da igra z različnih položajev, potem pa se odzivamo na to, kako bo reagirala obramba tekmeca. Mislim, da je Luka izkoristil vse, kar so mu ponudili,« pa je dejal domači trener Jason Kidd.

»Res zna dobro prebrati tekmeca, brati igro. Na parketu odlično najde soigralce. Fantje dobivajo povsem odprte mete na koš. To je izvrstno. Res je neverjetno, kaj vse je Luka naredil in zna v tako kratki karieri,« je o prvem zvezdniku Dallasa še dejal Kidd.

Prvi strelec Detroita, ki je izgubil še peto zaporedno tekmo, skupaj pa deveto od zadnjih desetih, je bil Hamidou Diallo z 18 točkami.

Naslednja tekma Dallas čaka v četrtek zvečer po lokalnem času, ko v goste prihajajo Los Angeles Clippers. Gre za stare znance Dallasa, ki so Dončića in soigralce dvakrat zapored izločili v končnici.