Feuz je na Kitajskem osvojil edino kolajno, ki mu je še manjkala v njegovi zbirki, zlato olimpijsko v kraljevski disciplini.

Pred štirimi leti v Pyeongchangu je osvojil dve kolajni, a ne zlatega sijaja, srebrn je bil v superveleslalomu in bronast v smuku. Naslov svetovnega prvaka v smuku ima z domačega prvenstva leta 2017 (St. Moritz). Feuz je dobil zadnji smuk v svetovnem pokalu v Kitzbühlu pred OI.

Feuz je postal četrti Švicar z naslovom olimpijskega smukaškega prvaka. Pred njim so kraljevsko preizkušnjo na OI od leta 1948 dobili Didier Defago (2010), Pirmin Zurbriggen (1988) in Bernhard Russi (1972).

Clarey je na drugem mestu zaostal zgolj desetinko za prvo kolajno na OI. Postal je najstarejši nosilec olimpijske kolajne na smukaških preizkušnjah. Avstrijec Matthias Mayer, smukaški olimpijski prvak iz Sočija izpred osmih let, je bil na tretjem mestu šest stotink počasnejši za bron. Mayer je prišel do še tretje olimpijske kolajne.

Na startu so bili trije Slovenci. Najbolje se je odrezal 30-letni Kline, ki je z desetim mestom vpisal najboljšo slovensko moško smukaško olimpijsko uvrstitev. Mariborčan je za Feuzom zaostal sekundo in šest stotink.

Kline je za tri mesta popravil najboljš slovensko moško uvrstitev na olimpijskih smukih. Pred Klinetom je bil najboljši Janko Štefe s 13. mestom na OI v Oslu 1952.

Miha Hrobat ni ponovil predstave z drugega treninga, ko je bil četrti. Z zaostankom 2,02 sekunde je vpisal 24. mesto, s čimer je sicer za pet mest izboljšal svojo prejšnjo smukaško olimpijsko uvrstitev iz Pyeongchanga.

Nejc Naraločnik je svoj olimpijski debi končal pred ciljem z odstopom. Najboljši slovenski smukač Martin Čater zaradi okužbe z novim koronavirusom ni odpotoval na Kitajsko in je ostal doma.