Prihodki od prodaje so se tretjem v četrtletju povečali na 2562,2 milijarde jenov, potem ko so se v enakem predlanskem obdobju ustavili pri 2273,2 milijarde jenov, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V luči dobrih poslovnih rezultatov je podjetje za leto 2022 zvišalo napoved prihodkov pred davki z 990 milijard jenov na 1155 milijard jenov in čistih prihodkov s 730 milijard jenov na 860 milijard jenov.

K Sonyjevem poslovanju je pripomogel uspeh najnovejšega filma o superjunaku Spider Manu. Spider Man: Ni poti domov je v kinematografe prišel decembra in je od premiere 17. decembra do božičnega konca tedna v blagajne prinesel več kot milijardo dolarjev zaslužka. S tem je postal najdonosnejši film v času pandemije.

»To je največja uspešnica v zgodovini družbe Sony Pictures Entertainment,« je po poročanju francoske tiskovne agencija AFP novinarjem povedal finančni direktor Sonyja Hiroki Totoki.

Nekoliko težav pa ima Sony na področju igralnih konzol. V družbi pričakujejo, da bo svetovno pomanjkanje čipov v tem poslovnem letu negativno vplivalo na prodajo konzole PlayStation 5, vendar ocenjujejo, da bodo prihodki iz poslovanja v igralnem sektorju zaradi manjših stroškov še vedno višji od predhodno napovedanih.

Sony je obenem ta teden naznanil 3,6 milijarde dolarjev vreden prevzem razvijalca video iger Bungie. Bungie je med drugim ustvaril priljubljeni seriji strelskih video iger Halo in Destiny.