Tekmo je bolje začelo moštvo iz Teksasa, ki si je v prvi četrtini priigralo naskok 11 točk, a prednost že v drugem delu zapravilo. V uvodu v drugi polčas pa so gostitelji povedli že s 71:59, a tudi Orlando prednosti ni znal obdržati.

Izenačen zadnji del pa se je tudi s kančkom športne sreče končal v korist ekipe s Floride. Reggie Bullock je pet minut in 16 sekund pred koncem Dallas povedel v vodstvo s 106:102, nato pa je ekipa iz Teksasa dosegla še vsega dve točki s prostih metov. Enkrat je bil pri tem za 107:106 uspešen tudi Dončić a neučinkovitost je Orlando znal izkoristiti.

Zadnji met za Dallas, ki je igral brez Kristapsa Porzingisa, je zgrešil Maxi Kleber, odbito žogo pa je nato iz nemogočega položaja poslal še Bullock.

Za zmagovalce je Chuma Okeke dosegel 19 točk, Wendell Carter pa 14 točk in 14 skokov.

Pri Dončiću ne gre spregledati, da je dosegel že 43. trojni dvojček v karieri, s čimer se je na večni lestvici lige NBA na desetem mestu izenačil s Fatom Leverjem.

Po dnevu premora bo Dallas začel serijo šestih domačih tekem, prvi pa v goste prihaja Oklahoma City Thunder.

Denver se približuje Dallasu

Vse bližje na lestvici na zahodu pa so Dallasu Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem. Ekipa iz Kolorada je s 136:100 ugnala Milwaukee Bucks. Čanćar zaradi poškodbe še vedno ne igra, spet pa je blestel Nikola Jokić, ki je dosegel 18 točk in 15 podaj, za trojni dvojček pa mu je zmanjkal skok. Aaron Gordon je dosegel 24 košev.

Že 30. zmago v sezoni in deveto zaporedno pa je dosegla vodilna ekipa lige Phoenix. Ekipa iz Arizone je s 115:110 ugnala San Antonio. Kar 28 točk je dosegel Devin Booker.