Dončić, ki je v zadnji četrtini igral le dve minuti, je proti Indiani, ki jo vodi nekdanji dolgoletni trener Dallasa Rick Carlisle, igral 32 minut, 30 točk pa je zbral ob metu 12-21 iz igre, 4-9 za tri točke in 2-7 s prostih metov. Ob tem je imel le eno izgubljeno žogo, sicer pa je 12 podajam dodal še šest skokov, dve blokadi in ukradeno žogo.

Pri domači zasedbi, ki je dobila vse četrtine, je blestel tudi Reggie Bullock, ki je dosegel zanj rekordnih v tej sezoni 23 točk ob šestih zadetih trojkah iz osmih poskusov, Maxi Kleber pa je na svoj 30. rojstni dan dodal 15 točk in 14 skokov. Duane Washington mlajši je bil z 22 točkami najboljši pri Indiani, Domantas Sabonis je dodal 21 točk in 15 skokov.

Tekma s čustveno noto

Tekma je imela tudi čustveno noto, saj so pred tekmo zavrteli spominski video za 62-letnega Carlisla, ki je 13 sezon vodil teksaško ekipo, kar je poskrbelo za nekaj solz na trenerjevih licih, po tekmi pa tudi za nekaj prijateljskih objemov.

»To je poseben kraj. Je kar izziv, se takole vrniti,« je dejal Carlisle, Dončić, s katerim domnevno ob razhodu nista bila na isti valovni dolžini, pa je dodal, da si Carlisle zasluži takšen spominski film. Tudi slednji je po novi dobri predstavi našel zgolj pohvalne besede za mladega Slovenca. »Če že ni najboljši igralec na svetu, je pa povsem blizu temu,« je izjavil Carlisle.

Oba akterja sta bila v glavnih vlogah tudi v tretji četrtini. Dallas je takrat vodil za 17 točk, Carlisle pa je na Dončićevo nezadovoljstvo pokazal, da je Dončić naredil korake, kar so sodniki nato tudi dosodili.

»Pač, moraš najti način, da ga nekako ustaviš,« je Carlisle dejal z nasmeškom na obrazu, Dončić pa je le dodal: »Tega pa res ne 'piskajo' pogosto.«

Nekaj skrbi pa je domačim spet povzročil latvijski orjak Kristaps Porzingis, ki je v drugi četrtini zapustil igrišče z bolečinami v desnem kolenu. Naslednja tekma Dallas čaka že v noči na ponedeljek v Orlandu.

Na preostalih tekmah je najboljša ekipa vzhodne konference Miami Heat po podaljšku izgubila proti Toronto Raptors s 120:124, čeprav je Jimmy Butler s 37 točkami, 14 skoki in 10 podajami dosegel trojni dvojček, toda na drugi strani je bila razpoložena celotna prva peterka, vsak od nje je prispeval vsaj 19 točk, največ pa Gary Trent mlajši - 33.

Druga ekipa zahoda in lige Golden State Warriors je kljub slabemu metu Stephena Curryja (iz igre 5-18, 19 točk) premagala Brooklyn Nets s 110:106, pri katerem je bil z 32 točkami najboljši Kyrie Irving.

Tretji na zahodu in v ligi Memphis Grizzlies pa so s 115:95 odpravili Washington Wizards, pri čemer je Ja Morant dosegel 34 točk.

Tretji v vzhodni konferenci Philadelphia 76ers so ugnali Sacramento Kings s 103:101, pri čemer je za zmagovalce Joel Embiid prispeval 36 točk in 12 skokov, Tyrese Haliburton pa je zbral 38 točk pri poražencih.

New Orleans Pelicans pa so izgubili proti Boston Celtics s 97:107, pri katerih je Jayson Tatum dosegel 38 točk, Jaylen Brown pa jih je dodal 31.