Klinčeva je bila s skokom 127 metrov najdaljša v seriji, tudi 3,5 metra daljša od zmagovalke, a je imela med najboljšimi najugodnejše vetrovne razmere. Za Klinčevo so to četrte posamične stopničke v sezoni, v petek je bila tudi del zmagovite slovenske mešane ekipe z Uršo Bogataj, Cenetom Prevcem in Anžetom Laniškom.

»Z današnjim skokom sem zelo zadovoljna. Glede na včerajšnji trening mi je uspel super skok s podpisom, vem pa, da moram še naprej delati na tem. Še naprej tako,« je sprva v kratki izjavi po tekmi dejala Klinčeva.

»Zaradi vetra in dežja so na skakalnici vladale zahtevne razmere. Vseeno bi se zahvalila organizatorjem in vsem vpletenim, da je do tekme sploh prišlo. Upam, da bo jutri bolje, obenem pa se nadejam tudi boljših svojih skokov. Med letom sem imela velike težave z desno smučko, brez tega bi se lahko borila tudi za zmago,« je dodala Klinčeva.

Njen uspeh so s solidnimi dosežki, ki so slovenski reprezentanci zagotovile prevzem vodstva v pokalu narodov, dopolnile Nika Križnar s petim, Bogatajeva s sedmim, Nika Prevc z 11. in Špela Rogelj z 18. mestom. Jerneja Brecelj je bila diskvalificirana.

»Tekma je bila kar težka. Naredila sem skok, ki ni bil prav dober, a prav slab tudi ne. Upam, da bo naslednjič bolje,« pa je dodala najboljša slovenska skakalka to zimo Bogatajeva.

V skupnem seštevku Bogatajeva zaseda tretje mesto s 561 točkami. Le mesto za njo je Klinčeva s 530, peta pa je Križnarjeva s 461. Na vrhu ima veliko prednost Kramerjeva (870), druga pa je Althausova (618).

V pokalu narodov je Slovenija danes prehitela Avstrijo. Na vrhu te razvrstitve imajo varovanke Zorana Zupančiča 2123 točk oz. 11 več od Avstrije. Tretja Nemčija zaostaja že več kot 1000 točk.

Na tekmi je grdo padla domačinka Selina Freitag, sicer predvidena udeleženka nemške reprezentance na prihajajočih olimpijskih igrah v Pekingu. Ob pristanku ji je vzelo smučko, nato pa je z obrazom močno udarila ob snežno površino. Po poročanju drugega programa nemške javne televizije ZDF pa jo je 20-letnica odnesla brez večjih poškodb, je dejal tiskovni predstavnik Nemške smučarske zveze Florian Schwarz.

V nedeljo bo ob 10. uri v Willingenu še ena posamična tekma.