Hisense Europe ima poslovne enote v 27 evropskih državah, ob tem pa še tri proizvodne in štiri razvojno-raziskovalne oz. R&D centre. Skupno ima v Evropi več kot 10.000 zaposlenih, od tega največ v Sloveniji oziroma v Velenju, kjer proizvaja gospodinjske aparate in od lanskega januarja tudi televizorje.

V prihodnje se želi Hisense Europe še bolj utrditi kot eden izmed vodilnih globalnih ponudnikov gospodinjskih aparatov in zabavne elektronike in kot rastoča mednarodna skupina išče nove zaposlene, od strokovnjakov tehniških in drugih poklicev do delavcev na različnih delovnih mestih v proizvodnji, so danes sporočili iz skupine Hisense Europe.

Če delavcev v Sloveniji ne bodo dobili, bodo zaposlovali iz tujine

Pri delavcih v proizvodnji nimajo strogo ločene posamezne proizvodnje, saj delavci po potrebi tudi menjajo delovna mesta znotraj Gorenja. »Tako da se skupno število prilagaja skupnim potrebam vseh izdelčnih skupin, torej vseh tovarn, kjer bomo zaposlili med 250 in 400 novih sodelavcev. Če jih v Sloveniji ne bomo dobili, bomo zaposlovali tudi iz tujine,« so pojasnili v Hisense Europe. Novim sodelavcem iz drugih držav bodo omogočili brezplačne tečaje slovenščine.

Napovedali so, da bodo zaposlili še 60 tehnologov, strojnikov, vzdrževalcev in blagovnih manipulantov, za delo v novoustanovljenem Centru za raziskave in razvoj Hisense Europe na lokaciji podjetja Gorenje v Velenju, pa tudi z enotama v Ljubljani in Mariboru, pa iščejo tudi večje število inženirjev tehniške stroke.

Ker je te strokovnjake zelo težko dobiti, pa tudi glede na izkušnje z delom na daljavo v zadnjih dveh letih, so se v družbi odločili, da službo bodočim sodelavcem približajo tako, da se lahko zaposlijo v R&D v Velenju, Mariboru ali Ljubljani. Ob vseh navedenih pa iščejo tudi strokovnjake za nabavo in IT strokovnjake.